НОК України назвав найкращих спортивних журналістів 2023 року

НОК України назвав найкращих спортивних журналістів 2023 року

27 Грудня 2023
670
27 Грудня 2023
13:28

НОК України назвав найкращих спортивних журналістів 2023 року

670
Українські журналісти та фотографи, які зробили найбільший вклад у популяризацію олімпійського руху в Україні, отримали нагороди.
НОК України назвав найкращих спортивних журналістів 2023 року
НОК України назвав найкращих спортивних журналістів 2023 року

Національний олімпійський комітет України (НОК) оголосив імена переможців Всеукраїнського конкурсу спортивних журналістів «Олімпійська Україна 2023». Про це повідомляє сайт НОК. Нагороди отримали 15 українських журналістів та фотографів, які зробили найбільший вклад у популяризацію олімпійського руху в Україні.

Конкурсні заявки подавались у п’яти номінаціях:

  • «Найкраще видання року»;
  • «Найкращий спортивний журналіст року»;
  • «Дебют у спортивній журналістиці "Відзнака імені Олександра Мащенка"»;
  • «Спортивний телевізійний продукт року»;
  • «Найкраща фотографія».

Переможцями стали 15 журналістів і фотокореспондентів України. Титул «Найкращий спортивний журналіст року» отримали четверо медійників:

  • ведуча програми «Коло спорту» на каналі «FreeДом» Діана Звягінцева в розряді «тележурналістика»;
  • вінницький журналіст Михайло Шафір у розряді «друковане видання»;
  • головний редактор телеграм-каналу «Base of Ukrainian sports» Ілля Мандебура в розряді «електронне видання»;
  • ведуча «Польського радіо» Олена Котляр у розряді «радіожурналіст».

У номінації «Дебют у спортивній журналістиці "Відзнака імені Олександра Мащенка"» найкращою була визнана кореспондентка винницького видання «I-Vin.Info» Руслана Сивак.

Руслана Сивак

У номінації «Найкраще видання року» переможців обрано не було, але серед матеріалів конкурсантів були дуже змістовні та цікаві роботи, які конкурсна комісія вирішила відзначити, запровадивши додатково ще дві нові номінації — «Диджитал-проєкт року», переможцем у якій став «Base of Ukrainian sports», та «Найкращий регіональний проєкт про спорт», у якій перемогла програма «Запорізька сила» з ведучим Денисом Васильєвим

«Дуже приємно і неочікувано для мене отримати цю нагороду. В 2020 році я вже перемагала у цьому конкурсі, щоправда в номінації "Дебют року у спортивній журналістиці". Тоді я тільки починала свій шлях, великими очима спостерігаючи за Майстрами спортивної журналістики — такими як Євген Зінченко, Андрій Ковальський та Руслан Свірін. Тоді я лише могла мріяти про те, що за три роки стану найкращою. Ця нагорода показує мій прогрес та розвиток. Але за кожним успіхом стоїть величезна команда. Тож ця перемога всієї нашої спортивної редакції, мого чоловіка та моїх батьків, для яких я завжди найкраща. Вони дивляться кожен ефір та підтримують. Дуже хочеться, аби наступного року ми знову взяли участь в цьому конкурсі і перемогли, але тепер уже як найкраща спортивна програма. Це дуже важливо для нашої редакції, і я впевнена, що ми до цього прийдемо», — прокоментувала отримання нагороди Діана Звягінцева.

Діана Звягінцева

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Громадська організація «Фундація "Суспільність"» нагородила спеціальною відзнакою журналістку й телеведучу Першого каналу Суспільного Олену Ремовську, яка запустила власний англомовний подкаст «Behind Two Walls». Журналістку відзначили за особливий внесок у розвиток журналістики і високі професійні стандарти.

Також ми писали про те, що український журналіст Дмитро Хилюк, який перебуває в російському полоні, отримав міжнародну нагороду PEMC.

Фото: НОК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
670
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду