Київський кінофестиваль «Молодість» оголосив учасників повнометражного міжнародного конкурсу

Київський кінофестиваль «Молодість» оголосив учасників повнометражного міжнародного конкурсу

30 Вересня 2023
692
30 Вересня 2023
13:08

Київський кінофестиваль «Молодість» оголосив учасників повнометражного міжнародного конкурсу

692
Київський 52-й кінофестиваль «Молодість» відбудеться із 21 по 29 жовтня.
Київський кінофестиваль «Молодість» оголосив учасників повнометражного міжнародного конкурсу
Київський кінофестиваль «Молодість» оголосив учасників повнометражного міжнародного конкурсу

Пресслужба 52-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», який цьогоріч відбудеться із 21 по 29 жовтня, оголосив перелік фільмів-учасників повнометражного міжнародного конкурсу.

Головною локацією кінофестивалю стане кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26). Відкриття та церемонія нагородження переможців 52-ї «Молодості» пройдуть у кінотеатрі «Краків» (Русанівська набережна, 12). 

До повнометражного міжнародного конкурсу відібрали 12 дебютних повнометражних ігрових стрічок з усього світу. Зокрема, у програмі візьмуть участь:

  • «Парадіз», Зено Ґратон (Бельгія, Франція);
  • «20 тисяч видів бджіл», Естібаліc Урресола Солахурен (Іспанія);
  • «Дальва», Еманюель Ніко (Бельгія, Франція); 
  • «Я маю електричні мрії», Валентіна Маурель (Коста Ріка, Бельгія, Франція);
  • «Діско-Бой», Джакомо Абруццезе (Франція, Італія, Бельгія, Польща);
  • «Степне», Марина Врода (Україна, Німеччина, Польща, Словаччина);
  • «Відчуття, коли час щось робити минув», Джоанна Арнов (США);
  • «Скарб», Луна Кармун (Велика Британія);
  • «Залишайся онлайн», Єва Стрельнікова (Україна);
  • «Місто вітру», Лхагвадулам Пурєв-Очір (Франція, Монголія, Португалія, Нідерланди, Німеччина, Катар).

Ще два повнометражні фільми, а також програми студентських і дебютних короткометражних фільмів міжнародної конкурсної програми організатори оголосять згодом.

Володар Ґран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми отримає грошовий приз у розмірі 5000 доларів й традиційну нагороду «Скіфський олень». Приз за найкращий фільм у кожній категорії Міжнародної конкурсної програми становитиме 2 000 доларів, переможцям також вручать «Скіфського оленя».

Окрім цього, в рамках фестивалю відбудеться конкурс дитячого й підліткового кіно Teen Screen та конкурс дебютних повнометражних документальних фільмів, а також національний конкурс українських коротких метрів.

Програма фестивалю «Скандинавська панорама» буде присвячена стрічкам північноєвропейських країн, а FORMA — експериментальним фільмам. Глядачі також зможуть відвідати секції Midnight Special та Emerging Artists.

Традиційна програма «Фестиваль фестивалів» збере лавреатів провідних світових кіноподій. Сучасне українське кіно буде представлене як в міжнародному й національному конкурсах, так і в позаконкурсній програмі «Українські прем’єри».

Загалом цього року обіцяють показати понад 150 повнометражних та короткометражних фільмів.

Фестиваль також презентував новий візуальний стиль, який розробила компанія Hexagon agency спільно з незалежним артистом Вовою Аляновим.

«Другий рік повномасштабного вторгнення вивів нас на новий етап. Етап, коли відтінки змішуються, зростає втома та україноскептицизм, підживлені технологіями. Всім хто адвокатує справедливість та підтримку України, відводиться важлива роль: ми маємо проливати світло правди. Ця боротьба за світло, проти технологічності створення неправди відображена в візуальному стилі п'ятдесят другої «Молодості».

Ми бачимо, як тканина хромакею (інструменту маніпуляції з дійсністю) рветься у нас на очах та наш простір заповнює світло. Отже, наша колективна сила все ще працює. Візуальне рішення також римується з іншою місією фестивалю — показувати авдиторії молоде авторське кіно. В якому прояву творчості не заважає відсутність спецефектів», — зазначили в компанії.

«Молодість» відбудеться за підтримки Держкіно, Goethe-Institut, посольства Швейцарії в Україні, посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Україні, посольства США в Україні.

Нагадаємо, національний конкурс українських короткометражних і повнометражних фільмів Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» вдруге пройде на Гамбурзькому кінофестивалі Filmfest Hamburg.

На фестивалі, зокрема, будуть показані фільми «Назавжди-назавжди» Анни Бурячкової, «Ла Палісіада» Філіпа Сотниченка, «Як там Катя?» Христини Тинькевич, «Я і Фелікс» Ірини Цілик, «Я, Ніна» Марисі Нікітюк, «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча.

Ці стрічки змагатимуться за нагороду «Скіфський олень» і грошовий приз у розмірі 100 000 гривень.

Торік на кінофестивалі у Гамбурзі, який представив національний конкурс КМКФ «Молодість», нагороди здобули «Стоп-земля» Катерини Горностай і «Leopolis Night» Нікона Романченка.

Фото: пресслужба кінофестивалю «Молодість»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
692
Читайте також
11.06.2021 15:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
6 087
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду