У квітні-травні фестиваль «Молодість» покаже німецьку кінокласику в київському Будинку кіно

У квітні-травні фестиваль «Молодість» покаже німецьку кінокласику в київському Будинку кіно

19 Квітня 2023
912
19 Квітня 2023
10:00

У квітні-травні фестиваль «Молодість» покаже німецьку кінокласику в київському Будинку кіно

912
Подивитися шедеври німецького кіно можна буде безкоштовно.
У квітні-травні фестиваль «Молодість» покаже німецьку кінокласику в київському Будинку кіно
У квітні-травні фестиваль «Молодість» покаже німецьку кінокласику в київському Будинку кіно

У квітні травні Національна спілка кінематографістів України та КМКФ «Молодість» організовують у співпраці з Goethe-Institut покази німецької кінокласики. Про це організатори повідомили «Детектор медіа» пресрелізом. 

Найкращі німецькі кінокартини різних років, від Фріца Ланга до Віма Вендерса, демонструватимуть мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами. Реставровані копії фільмів надані Goethe-Institut. Перед кожним показом стрічку представлятиме кінознавець.

Організатори запрошують всіх охочих, особливо студентів і викладачів ВНЗ та всіх, хто вивчає німецьку мову. Покази відбудуться в Будинку кіно (м. Київ, вул. Саксаганського, 6) в Червоній залі на третьому поверсі. Вхід вільний.

ПРОГРАМА ПОКАЗІВ 

24  квітня, 17:30

М: Місто шукає вбивцю / 1931 / 117’

Режисер: Фріц Ланг

Оператор: Фріц Арно Вагнер

В головних ролях: Петер Лорре, Отто Верніке

Один із перших фільмів звукового кіно. Постійно перебуває в першій сотні світових кіношедеврів. Ця картина вплинула на багато поколінь сучасних режисерів.

12 травня, 17:30

Фріц Ланг / 2016 / 104’

Режисер: Ґордіан Мауґ

Оператор: Луц Райтермайєр

В головних ролях: Хайно Ферх, Самуель Фінці

Сучасна ігрова стрічка німецького режисера Ґордіана Мауґа (його режисерська робота “Олімпійське літо” була переможцем «Молодості» в 1993 році), яка розповідає про творчі пошуки режисера Фріца Ланга при створенні фільму «М: Місто шукає вбивцю».

17 травня, 17:30

Фіцкарральдо / 1982 / 158’

Режисер: Вернер Герцоґ 

Оператор: Томас Мауг

В головних ролях: Клаус Кінскі, Клаудія Кардінале

Приз за найкращу режисуру на Каннському кінофестивалі (1982), нагорода за найкращий фільм на МКФ у Сан-Себастьяні (1982), премія за найкращий фільм на Німецької кінопремії (1982). Вернер Герцоґ  - один із засновників нової хвилі німецького кіно, а фільм «Фіцкарральдо» - серед найкращих у фільмографії цього майстра. 

24 травня, 17:30

Американський друг / 1977 / 127’

Режисер: Вім Вендерс

Оператор: Роббі Мюллер

В головних ролях: Денніс Гоппер, Бруно Ґанц

Фільм знято за мотивами романів Патріші Гайсміт про пригоди афериста Тома Ріплі. Учасник Каннського кінофестивалю (1977), переможець Німецької кінопремії (1978) в трьох номінаціях. Фільм видатного режисера, почесного Президента Європейської Кіноакадемії. Нова стрічка Віма Вендерса «Perfect Days» знову в конкурсі цьогорічного фестивалю в Каннах, а в «Special Screenings» його картина «Anselm». 

Нагадаємо, 51-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» відкрився 1 грудня 2022 року. Ґран-прі «Молодості»-2022 отримала стрічка «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Національний конкурс 51-ї «Молодості» відбувся з 30 вересня по 5 жовтня у межах Гамбурзького кінофестивалю. Найкращим повнометражним фільмом стала «Стоп земля» Катерини Горностай, а найкращим короткометражним — Leopolis Night Нікона Романченка.

Фото: «Молодість» / Facebook

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
912
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду