Україна не братиме участі в Мангеттенському фестивалі короткометражок через росіян

Україна не братиме участі в Мангеттенському фестивалі короткометражок через росіян

22 Вересня 2023
1783
22 Вересня 2023
17:03

Україна не братиме участі в Мангеттенському фестивалі короткометражок через росіян

1783
Американський організатор фестивалю проігнорував аргументи українського співорганізатора щодо неприпустимості підтримки Росії та надання розважального контенту її громадянам, відповідальним за вбивчу війну проти України.
Україна не братиме участі в Мангеттенському фестивалі короткометражок через росіян
Україна не братиме участі в Мангеттенському фестивалі короткометражок через росіян

26-й Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів не відбудеться в Україні. Кінокомпанія «Артхаус Трафік», яка була організатором показів в українських кінотеатрах, розірвала відносини з фестивалем та його засновником Ніком Мейсоном. Про це «Детектор медіа» дізнався з пресрелізу компанії.

Причиною стало рішення головного організатора Мангеттенського фестивалю відновити покази для росіян. При тому, що у 2022 році сеанси в Росії були скасовані, цьогоріч спеціально для росіян фестиваль організував онлайн-перегляд з російськими субтитрами в понад 50 країнах світу. А в Білорусі навіть проходитимуть офлайн-покази.

«Це фактично робить російських глядачів найбільш привілейованими, оскільки глядачі з інших країн не мають настільки широких можливостей. Також на сайті фестивалю існує пряма інструкція для резидентів РФ, яка пояснює, як обходити підсанкційні платіжні системи при купівлі квитка, що підтверджує орієнтованість саме на росіян», — повідомила «Детектору медіа» асистентка піар-менеджера «Артхаус Трафік» Альона Шилова.

Крім того, в українській компанії обурились через те, що в описі проєкту фестиваль ухиляється від пояснення причин торішньої паузи для «російськомовних прихильників», посилаючись на «неназвану ситуацію, що склалась».

Американський організатор, засновник фестивалю Нік Мейсон проігнорував аргументи українського співорганізатора — кінокомпанії «Артхаус Трафік» — щодо недоцільності та ганебності підтримки Росії та надання розважального контенту її громадянам, які відповідальні за вторгнення в Україну. Єдиним рішенням Ніка Мейсона стала незначна зміна на сайті фестивалю — онлайн-покази перестали позиціюватись як «покази для росіян», ставши «показами для російськомовних».

Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів — подія, яка щороку об’єднує понад 100 000 поціновувачів короткого метра в понад 500 містах на шести континентах. Фестиваль інтерактивний — переможці визначаються глядацьким голосуванням. Цього року подія відбудеться 26-й раз. В Україні це один із найбільш відвідуваних короткометражних фестивалів. Постійним місцевим організатором була кінокомпанія «Артхаус Трафік», яка цьогоріч планувала провести подію всімнадцяте.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що цьогоріч Івано-Франківський міжнародний фестиваль короткого метру 4:3 вперше запропонує програму короткометражної анімації.

Також ми писали про переможців, яких оголосив шостий кінофестиваль «Бруківка».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1783
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду