Фільм «Як там Катя?» Христини Тинькевич переміг в українській програмі Гамбурзького кінофестивалю

Фільм «Як там Катя?» Христини Тинькевич переміг в українській програмі Гамбурзького кінофестивалю

6 Жовтня 2023
1350
6 Жовтня 2023
18:00

Фільм «Як там Катя?» Христини Тинькевич переміг в українській програмі Гамбурзького кінофестивалю

1350
Автори стрічки отримали нагороду «Скіфський олень» і грошовий приз у розмірі 100 тисяч гривень.
Фільм «Як там Катя?» Христини Тинькевич переміг в українській програмі Гамбурзького кінофестивалю
Фільм «Як там Катя?» Христини Тинькевич переміг в українській програмі Гамбурзького кінофестивалю

Дебютний фільм режисерки Христини Тинькевич «Як там Катя?» переміг у національному конкурсі українських повнометражних фільмів на Гамбурзькому кінофестивалі Filmfest Hamburg, який вдруге організовує кінофестиваль «Молодість». Про це «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі «Молодості».

Фільм-переможець отримав нагороду «Скіфський олень» та грошовий приз у розмірі 100 000 грн. Спонсором призу виступив Міжнародний інститут глибинної психології.

Крім того, спеціальні відзнаки Filmfest Hamburg отримали стрічка «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча та фільм «Я і Фелікс» Ірини Цілик.

«Як там Катя?» — це соціальна драма про лікарку, яка працює у швидкій допомозі і шукає справедливості в недосконалому світі, намагаючись перебороти систему. Виробництвом фільму займалась компанія Evos Film. Продюсерами виступили Ольга Матат та Влад Дудко. Картину створено за підтримки Держкіно.

У 2021 році картина перемогла у програмі «proMOTION» від Українського інституту. А її світова прем'єра відбулась у серпні 2022 року на Міжнародному кінофестивалі в Локарно (Швейцарія). Там фільм отримав дві нагороди: спеціальний приз журі Ciné+ та приз за найкращу акторську гру для Анастасії Карпенко.

Як повідомлялося, національний конкурс українських повнометражних фільмів Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» вдруге відбувся на Гамбурзькому кінофестивалі Filmfest Hamburg.

У конкурсі було представлено сім повнометражних ігрових фільмів. Крім уже названих, були показані стрічки «Назавжди-назавжди» Анни Бурячкової, «Ла Палісіада» Філіпа Сотниченка, «Я, Ніна» Марисі Нікітюк і «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової. Усі учасники — дебютні й другі фільми режисерів і режисерок.

До журі цього року ввійшли: українсько-німецька акторка Аліна Левшин, австрійський режисер Давід Ваґнер та українська докторка психології Світлана Уварова.

Закривав українську програму в межах Filmfest Hamburg позаконкурсний показ документального фільму Володимира Тихого «День Незалежності».

Filmfest Hamburg — найбільший фестиваль у регіоні й один із провідних у Німеччині. 31-й фестиваль у Гамбурзі проходить з 28 вересня по 7 жовтня 2023 року.

Торік Національний конкурс «Молодості» також відбувся в Гамбурзі. Найкращим повнометражним фільмом стала «Стоп-Земля» Катерини Горностай, а найкращим короткометражним — «Leopolis Night» Нікона Романченка.

Організатори Київського міжнародного кінофестивалю також повідомляють про те, що у п’ятницю, 6 жовтня, у продаж надійшли фестивальні абонементи на 52-й КМКФ «Молодість». Власники фестивального абонементу можуть відвідувати всі покази в кінотеатрі «Жовтень» та кінотеатрі «Краків», окрім церемоній відкриття та закриття. До 15 жовтня абонементи можна придбати за зниженою ціною 750 гривень.  

На фестивалі діє також студентський абонемент (за наявності студентського квитка). Його вартість — лише 350 гривень (до 15 жовтня). Із 16 жовтня і до 21 жовтня фестивальні абонементи коштуватимуть 1000 гривень, а студентські —  500 гривень.

Придбати абонементи можна за посиланням: https://ticketsbox.com/52-j-kiyivskij/

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1350
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду