Кінофестиваль «Молодість» оголосив повний перелік українських фільмів, які беруть участь у цьогорічних програмах

Кінофестиваль «Молодість» оголосив повний перелік українських фільмів, які беруть участь у цьогорічних програмах

14 Жовтня 2023
1023
14 Жовтня 2023
12:14

Кінофестиваль «Молодість» оголосив повний перелік українських фільмів, які беруть участь у цьогорічних програмах

1023
У рамках програм загалом представлено 31 українську стрічку. Серед них — як ті, що вже мають довгу фестивальну історію, так і ті, які будуть показані вперше саме на «Молодості».
Кінофестиваль «Молодість» оголосив повний перелік українських фільмів, які беруть участь у цьогорічних програмах
Кінофестиваль «Молодість» оголосив повний перелік українських фільмів, які беруть участь у цьогорічних програмах

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив перелік українських фільмів, які представлені цьогоріч у рамках конкурсних і позаконкурсних програм. Про це організатори фестивалю повідомили «Детектор медіа» пресрелізом.

До національного конкурсу короткого метра ввійшли 25 стрічок різних жанрів та форм (ігрове, документальне, анімація). Покази цієї програми відбуватимуться 24–27 жовтня о 19:30 у кінотеатрі «Жовтень».

Учасники короткометражного конкурсу:

Войси з Бахмута  / Ігор Бабаєв / Україна, 2023, 15’

Кіра / Анастасія Ободовська / Україна, 2023, 27’

Коли буде тепло? / Олександра Плетенецька / Україна, 2022, 15’

До комендантської години / Анжеліка Устименко / Україна, 2023, 23’

Сьома зміна / Наталія Ільчук / Україна, 2023, 15’

Анкета / Наталія Ільчук  / Україна, 2022, 30’

Ah So / Поліна Піддубна / Україна, Німеччина, 2022, 3’

Пісня Клаудіо / Андреас Нільсон  / Сполучене Королівство, Україна, 2022, 10’

Оптика / Олексій Новіков / Україна, 2022, 26’

Паперовий Лицар / Олександр Хоменко / Україна, 2022, 16’

Ми повернемо довіру харківʼян та будемо якісно обслуговувати житлові будівлі / Максим Ходак / Україна, 2022, 24’

Там де він ступав / Єгор Гармаш / Україна, 2023, 25’

Щоразу затинаюся від звістки з Києва / Дарина Мамайсур / Україна, Бельгія, Португалія, Угорщина, 2022, 17’ 

Мокош / Анна Дудко / Україна, Австрія, 2023, 5’

Чорний пес / Нікіта Зарх  / Україна, 2022, 20’

Це побачення / Надія Парфан / Україна, 2023, 6’

В Парижі ніхто не думає про завтра / Андрій Кокура / Україна, Франція, 2023, 14’

Скажи «Cześć» / Вероніка Шустер, Ната Ониш / Україна, 2023, 17’

Зупинка / Катерина Омельяненко / Україна, 2023, 3’

Жива / Владлен Одуденко  / Україна, 2023, 12’

Чорнобиль 22 / Олексій Радинський / Україна, 2023, 21’

Кінець історії / Станіслав Битюцький / Україна, 2023, 15’

Як це було / Даміан Коцур, Анастасія Солоневич / Польща, Україна, 2023, 15’

70 тисяч років тому / Едуард Нечмоглод / Україна, 2023, 198’

Маріуполь. Сто ночей / Софія Мельник / Україна, 2023, 8’

У міжнародному повнометражному конкурсі представлені драма Марини Вроди «Степне» і стрічка Єви Стрєльнікової «Лишайся онлайн»

Нагадаємо, у серпні цього року Марина Врода отримала нагороду «Срібний леопард» за найкращу режисерську роботу за стрічку «Степне» на кінофестивалі в Локарно. Фільм також відзначили призом FIPRESCI від Міжнародної федерації кінопреси.

Стрічка є копродукцією України, Німеччини, Польщі та Словаччини. Вона розповідає про історію Анатолія, чоловіка, який повертається додому з великого міста, щоб доглянути за хворою матір’ю. Стан мами, зустріч із братом і жінкою, яку він кохає, змушують Анатолія замислитися над прожитим життям і минулими вчинками. Аж раптом, перед самою смертю, мати розповідає йому про скарб, який вона заховала в сараї.

Фільм «Лишайся онлайн» режисерки Єви Стрєльнікової зняли вже після початку повномасштабного російського вторгнення. Сюжет розгортається навколо волонтерки з Києва Лізи, до якої одного дня потрапляє один із ноутбуків, які пожертвували пересічні українці на підтримку військових. Їй надходить загадковий відеодзвінок від хлопчика, який розшукує свого батька, попереднього власника ноутбука, що зник під час вторгнення російської армії в Бучу. Вона погоджується допомогти, однак це рішення зрештою змусить її ризикувати життям власних близьких.

У позаконкурсній програмі «Українські прем’єри» участь беруть ще дві стрічки. Це документальна картина «Рік тигра» Олександра Назарова, світова прем'єра якої відбудеться саме на фестивалі. Події відбуваються у 2022 році, який за східним календарем називають роком Тигра. Головний герой фільму Олександр під час повномасштабного вторгнення залишається в рідному районі Харкова — Північній Салтівці. Під час обстрілів снаряд влучає у квартиру героя, і все, що в нього залишається, — камера, через об'єктив якої він розповідає особисту історію. 

Друга картина цієї програми — документальна україно-австрійська стрічка «Що далі?» режисерки Дар'ї Дрюченко про Харків часів повномасштабного вторгнення. Під час обстрілів міста багато громадян були змушені ховатися на станціях метро. Це історія про молодого студента-медика, вчителя, що дає надію дітям, і вагітної пари, яка вірить у краще майбутнє.

В документальному конкурсі покажуть дебютну повнометражну документальну роботу Івана Сауткіна «Поема для маленьких людей». Окрім цього, на «Молодості» відбудеться світова прем'єра експериментального документального фільму Олексія-Нестора Науменка «50 горизонтів» з програми FORMA. 

52-ий фестиваль «Молодість» триватиме цьогоріч із 21 по 29 жовтня. Покази відбуватимуться у столичному кінотеатрі «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26). Відкриття та церемонія нагородження переможців 52-ї «Молодості» пройдуть у кінотеатрі «Краків» (Русанівська набережна, 12).

У продаж вже надійшли фестивальні абонементи. Власники фестивального абонемента можуть відвідувати всі покази у кінотеатрах «Жовтень» та «Краків», окрім церемоній відкриття та закриття. До 15 жовтня їх можна придбати за зниженою ціною.  

Раніше ми повідомляли про те, які фільми увійшли до конкурсних програм цьогорічного фестивалю. До трьох секцій міжнародного конкурсу ― повнометражні, короткометражні та студентські фільми ― відібрали п’ять українських стрічок.

З повною позаконкурсною програмою фестивалю, до якої увійшли понад півсотні фільмів з найкращих кінофестивалів світу за останній рік, можна ознайомитися тут

Національний конкурс українських короткометражних і повнометражних фільмів Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» вдруге відбувся на Гамбурзькому кінофестивалі Filmfest Hamburg. Перемогу здобув дебютний фільм режисерки Христини Тинькевич «Як там Катя?».

Минулого року Гран-прі «Молодості» отримала стрічка «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Фото: КМКФ «Молодість»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1023
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду