detector.media
25.09.2023 14:13
Про актора Олексія Хільського, який загинув на фронті, розкажуть в «Історіях війни» на НТН
Про актора Олексія Хільського, який загинув на фронті, розкажуть в «Історіях війни» на НТН
На офіційному сайті Президента України зареєстровано електронну петицію з ініціативою присвоїти воїну звання Героя України посмертно.

У п’ятницю, 29 вересня, у проєкті «Історії війни», що виходить на каналі НТН, на глядачів очікує розповідь про талановитого актора Олексія Хільського, який пішов на фронт захищати Україну, воював у найгарячіших точках і загинув, поспішаючи на допомогу своїм побратимам. Про це «Детектор медіа» дізнався від пресслужби Inter Media Group, до якої входить НТН.

Раніше ми повідомляли про загибель 35-річного актора, що служив у 46-ій окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанта взводу розвідроти.

Ще 17 серпня цього року акторка Надія Хільська, дружина Олексія, виклала на своїй сторінці у фейсбуці нескінченно гірке відео про те, що буквально відчуває фізичний біль від розлуки з чоловіком. Тоді вона чекала звістки з фронту від коханого, не знаючи, що його більше немає. Актор театру та кіно, 35-річний Олексій Хільський, загинув 17 серпня під Роботиним на Запорізькій ділянці фронту.

Олексій і Надія Хільські були яскравою, харизматичною акторською парою, відданою одне одному, розповідають їхні друзі та знайомі. Разом вони прожили 16 років. Виступали на сцені дніпровського театру «Віримо!», у 2019 році переїхали до Києва. Олексій дістав ролі в серіалах «Лікар Ковальчук», «Опер за викликом», «Квочка» та в успішному кінопроєкті «Кріпосна».

Надія та Олексій Хільські

24 лютого 2022-го Олексій вивіз дружину та 13-річну дочку з-під Києва в безпечне місце та записався добровольцем на фронт. На навчаннях стало зрозуміло, що він дуже вправний воїн. І йому вже через два тижні запропонували самому обрати, де він хоче служити. Чоловік вибрав десантно-штурмові війська — еліту армії, яка завжди на передовій і першою йде в бій.

Олексій Хільський з донькою і дружиною 

Розвідгрупа, якою командував старший сержант Олексій Хільський, воювала на найнебезпечніших ділянках фронту: на Херсонському напрямку, у Бахмуті, а згодом — під Роботиним. За півтора року служби актор тричі був поранений, однак щоразу повертався на фронт. 

17 серпня під Роботиним під час сутички з росіянами старший сержант розвідгрупи Олексій Хільський поспішив на допомогу своїм побратимам і потрапив під ворожі кулі. 

Олексій Хільський на фронті

Щоб вшанувати пам’ять актора, мер Дніпра Борис Філатов запропонував назвати його іменем один зі скверів міста. А рідні й друзі збирають підписи під петицією про присвоєння Олексію звання Героя України — посмертно.

«Історії війни» виходять на телеканалі НТН щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00. Окрім того, випуски проєкту виходять на супутниковому каналі «Інтер+» щопонеділка, щовівторка та щочетверга о 19:30. 

Читайте також:

Фото: фейсбук Надії Хільської

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY