У Києві попрощалися з відомим актором театру та кіно, захисником України Олексієм Хільським

У Києві попрощалися з відомим актором театру та кіно, захисником України Олексієм Хільським

29 Серпня 2023
4843
29 Серпня 2023
23:45

У Києві попрощалися з відомим актором театру та кіно, захисником України Олексієм Хільським

4843
На офіційному сайті Президента зареєстровано електронну петицію з проханням присвоїти Олексію Хільському звання Героя України посмертно.
У Києві попрощалися з відомим актором театру та кіно, захисником України Олексієм Хільським
У Києві попрощалися з відомим актором театру та кіно, захисником України Олексієм Хільським

Сьогодні в Києві попрощалися з відомим актором театру та кіно, воїном ЗСУ Олексієм Хільським, який загинув  у боях за незалежність України.

Про це повідомив актор Олег Шульга — близький друг Олексія ще з часів їхньої спільної роботи у Дніпровському драматичному молодіжному театрі  «Віримо!».

«Все.

Сьогодні попрощалися і поховали Олексій Хільський. Було багато людей, і це не всі приїхали, хто хотів. Всім цим людям, кого я знаю і не знаювсім, Олексій віддав частку себе. Він допомагав, надихав, підтримував, вчив, просто посміхавсявсім. Серйозно, не легковажно, і навіть коли легковажно, то щиро, усією своєю молодою люблячою душею. Він стільки добра подарував кожному!

Гореце наше, це всередині нас. А вдячність це "із себеназовні"», — написав Олег.

Відео з проводів Героя опублікував Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель.

«Сьогодні у День памʼяті загиблих захисників, у Києві на Берковецькому кладовищі попрощалися із захисником Українивідомим актором Олексієм Хільським. Проводжали Героя і з пострілами — військовими почестями, як з героєм, що до останнього боронив країну і рятував побратима, і з оваціями — як заведено прощатися в акторському середовищі...», — йдеться в дописі.

Щемливі слова Олексію Хільському присвятила кореспондентка «Сніданку з 1+1» Наталка Щука, яка також проводжала Героя в останню путь: «Сьогодні ми попрощалися з Олексій Хільський

Люди, які мали б зустрічатися на знімальному майданчику.  І не вдягати чорне.  І не купувати квіти з чорною стрічкою, щоб покласти Льоші на могилу.

Льоша був фантастично красивим, талановитим, розумним, статним. Він був тим чоловіком, яких знімають для обкладинок глянців. Він був тим актором, кого називали — "ну, Голлівуд". Так, він був дуже харизматичним. Він був створений для кіно, театру. Його чекало чудове майбутнє, якби не війна.

Мені так шкода, що про нього і про його дружину та загалом про їхню кіношну пару так мало знімали, говорили, розповідали. Таких ідеальних, красивих закоханих особисто я просто не знаю. Вони навіть схожі один на одного. Пара від Бога. Але одну людину з цієї пари забрала вiйнa.

Льоша був чудовим командиром. Його побратими сьогодні розповідали про це.

Льоша на Берковецькому. 42 сектор. Приходьте до нього. Не забувайте».

Наталка Щука також додала посилання на петіцію, зареєстровану на офіційному      інтернет-представництві Президента України, яка містить прохання присвоїти звання Героя України посмертно Хільському Олексію Юрійовичу, українському акторові та головному сержанту ЗСУ.

Олексій з дружиною Надією та донькою Валерією.

Олексій Хільський пішов захищати Україну з перших днів повномасштабної війни. Він вступив до 46-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗС України, де обіймав посаду головного сержанта взводу розвідроти. Брав участь у звільненні Херсона, у боях за Бахмут і Соледар. Двічі отримував поранення, але все одно повертався на фронт. Загинув 17 серпня під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Олексій народився 14 листопада 1987 року в Кам'янському (Дніпропетровська область). З 2005-го по 2019 рік був актором Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо!». У 2014 році успішно завершив навчання у Дніпропетровському театрально-художньому коледжі. 

Саме в театрі «Віримо!» Олексій зустрів свою майбутню дружину, актрису Надію Петренко.

Олексій та Надія Хільські у спектаклі «Дульсінея Тобоська» театру «Віримо!».

У 2019 році подружжя переїхало до Києва. У столиці актор працював у Дитячому музично-драматичному театрі «Віват», грав у кіно й телесеріалах, зокрема у таких як «Нюхач»,  «Лікар Ковальчук», «На твоєму боці», у третьому сезоні «Кріпосна. Жадана любов», ігровому телепроєкті «Виклик», що розповідав про роботу рятувальників ДСНС.

 

На зйомках телепроєкту «Виклик».

Мер міста Дніпро Борис Філатов вніс на розгляд депутатів міськради пропозицію щодо перейменування одного зі скверів на честь  Олексія Хільського,

Фото: фейсбук-сторінки Олексія та Надії Хільських

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4843
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду