10-й фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві. Вже відома програма

10-й фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві. Вже відома програма

11 Серпня 2023
996
11 Серпня 2023
21:08

10-й фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві. Вже відома програма

996
Всі події фестивалю відбуватимуться у трьох локаціях UNIT.City.
10-й фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві. Вже відома програма
10-й фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві. Вже відома програма

10-й фестиваль сучасної анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві на території UNIT.City, повідомили організатори події.

Тема цьогорічного фестивалю — «Життя-буття».

«Візуалізацію теми та маніфесту представив художник Вітер Степовий, який розробив постер для Linoleum 2023. Постер створений у жанрі піксель-арту та зображує головні цифрові артефакти повномасштабної війни — меми українців», — розповіли організатори Linoleum.

На офіційному сайті фестивалю вже можна ознайомитися із цьогорічними програмами фестивальних показів.

Український конкурс

«Під безкрайнім небом» Олександри Джиганської — це особиста історія авторки про її дитячі спогади в Україні та дослідження того, як зберігаються спогади та чому вони мають особливе значення для людей.

«Орка» Микити Ратнікова — історія про те, як іграшкова косатка знову з’являється в житті вже дорослої героїні, щоб допомогти.

У фільмі «Ой, у садочку» Анастасії Мартинюк йдеться про красу нашого світу, яка стає доступною тим, хто забуде про монстрів, що мешкають поруч.

«Фантомний аспект» Олександра Ісаєнка — це фільм, який є емоційним перенесенням в образ відчуття фантомної сирени на тлі реальної війни.

«Маріуполь. Сто ночей» Софії Мельник розповідає історію маленької дівчинки, що прокидається від вибухів 24 лютого 2022 року та намагається знайти когось живого у палаючому місті. Прототипом для головної героїні фільму була 4-річна Аліса, що залишалася в оточеному Маріуполі протягом всього часу облоги. Вона також перебувала на «Азовсталі» в останні тижні захисту міста. Коли рашисти дозволили евакуювати цивільних з території заводу, Алісу розділили з її мамою. 

Дар’я Терехова у фільмі «Київ—Ужгород» ділиться автобіографічною історією про втрату домівки та прощання з рідними через війну.

У «Світанку» Владислава Каленського йдеться про те, як російська ракета влучає в багатоповерхівку, але Смерть вирішує втрутитись у ситуацію, вагаючись забирати життя.

Валентина Романова у фільмі «Сумую» розказує про пару закоханих, які змушені розділитися через обставини повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

«Наново» Марії Степанченко — про те, як замість свого життя одного разу можна опинитися в якомусь іншому, декоративному, дуже умовному місці.

«Мокош» Анни Дудко — про те, як Сонце розбивається на шматки й настають важкі часи, але є сила, що може запобігти загибелі цього світу під руйнівними уламками старого світила.

Міжнародний конкурс: Сад мого серця

Історії про внутрішній світ людини, котрий виривається назовні психоделічними видіннями, химерними криками, розкішними квітами й перетворюється на довгу безсонну ніч.

У цій програмі — 8 анімаційних фільмів із Франції, Малайзії, Швеції, Бельгії, Угорщини та Китаю.

«Сад мого серця» — назва угорського фільму про молодого художника-початківця із заниженою самооцінкою та його демонів.

Міжнародний конкурс: Наш тісний дім

Історії про нестерпну легкість буття кожної родини, котра знов і знов повертає вас у ті ж застільні розмови, надмірну опіку, тривожні епізоди та безумовну любов.

До цієї конкурсної програми ввійшли 8 фільмів, зокрема угорська анімаційна стрічка «Наш тісний дім» про складнощі життя у великій родині та сімейні зв’язки.

Міжнародний конкурс: Приховані бажання

Відверті історії про 50 відтінків любові, у кожного з яких свій максимальний больовий поріг та допустимі рамки. 

Анімаційний фільм з Аргентини «Приховані бажання» про чоловіків, які в пошуках інших чоловіків потрапляють у пастки, дав назву цій програмі конкурсних показів. Загалом у ній 8 стрічок.

Міжнародний конкурс: Речі, які зникають

Ця програма — 7 історій про солодко-гірку меланхолію, які можна розчинити в теплому морі, у галасливому басейні, всіяти трояндами, скропити вином або сховати в закутку пам'яті посеред бавовняного поля.

Міжнародний конкурс: А журавлі й далі танцювали

Історії про травматичні події, які сплітають у тугий вузол минуле, теперішнє і майбутнє. Розрубати чи розплутати?

9 фільмів, серед яких — польська анімація про журавлів, які познайомили чоловіка зі світом краси й танцю, але позбавили готовності й далі жити своїм звичним життям.

Крім цього, у межах 10-го фестивалю сучасної анімації та медіамистецтва Linoleum заплановано конкурс комерційної анімації, чотири позаконкурсні програми та спеціальні покази.

Нагадаємо, 9-ий фестиваль Linoleum відбувся у гібридному форматі, незважаючи на повномасштабне вторгнення Росії. Гран-прі фестивалю минулого року здобула польська режисерка Марта Паєк.

Фото: Linoleum Contemporary Animation and Media Art Festival / фейсбук

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
996
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду