«Наші гроші»: Компанія бізнес-партнера Єрмака отримала з держбюджету 21 млн грн на виготовлення серіалів

«Наші гроші»: Компанія бізнес-партнера Єрмака отримала з держбюджету 21 млн грн на виготовлення серіалів

18 Вересня 2023
7041
18 Вересня 2023
12:25

«Наші гроші»: Компанія бізнес-партнера Єрмака отримала з держбюджету 21 млн грн на виготовлення серіалів

7041
ТОВ «Мейнстрім пікчерз» Артема Колюбаєва опинилась у переліку компаній, з якими ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» уклало угоди в серпні.
«Наші гроші»: Компанія бізнес-партнера Єрмака отримала з держбюджету 21 млн грн на виготовлення серіалів
«Наші гроші»: Компанія бізнес-партнера Єрмака отримала з держбюджету 21 млн грн на виготовлення серіалів

Загальна сума, на яку у 2023 році ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» уклало угоди на виробництво серіалів, становить 360 мільйонів гривень. Простеживши, яким чином і з якими саме компаніями ці угоди укладались, видання «Наші гроші» з’ясувало, що замовлення пройшли двома великими частинами. «У липні були оприлюднені замовлення на 217 млн грн. А після відставки Олександра Ткаченка з посади міністра культури у серпні-вересні — ще на 139 млн грн» , — йдеться у повідомленні на сайті «НГ».

У серпневому переліку компаній, яким пішли кошти на державне замовлення, журналісти «НГ» виявили ТОВ «Мейнстрім пікчерз», що отримала підряди загальною вартістю 21 млн грн. Ця сума призначена для виготовлення серіалів «Мангровий гай», «Одна велика родина» та «Мистецтво в тіні війни».

Засновником ТОВ «Мейнстрім пікчерз» є Артем Колюбаєв — бізнес-партнер голови Офісу президента Андрія Єрмака. Вони удвох значаться серед засновників ТОВ «Ама віжн», яке у 2020 році також отримало 25 млн грн держпідтримки на зйомки фільму «Щедрик».

«Після призначення Єрмака в Офіс президента Колюбаєв також почав активно входити співзасновником в компанії, пов’язані з обраним від “ОПЗЖ” нардепом Вадимом Столаром і підозрюваним у державній зраді ексдепутатом Віктором Медведчуком. При цьому правоохоронці, яких курує замголови Офісу президента Олег Татаров, не провели повноцінний арешт активів Медведчука, і частину земель у Києві під забудову було фактично вкрадено у держави», — написав автор повідомлення в «НГ» Юрій Ніколов.

Як відомо, Олександр Ткаченко до призначення міністром культури очолював телеканал «1+1» Ігоря Коломойського. Його фірми «1+1 продакшн» і «ТЕТ-продакшн», за даними Ніколова, у липні отримали підряди на зйомки серіалів на 15 млн грн.

Відставка Ткаченка наприкінці липня відбулась на хвилі обурення громадськості видатками на виробництво серіалів. Перший скандал стосувався виділення 33 млн грн на комедійний серіал продюсера й телеведучого Юрія Горбунова «СМТ Інгулець».

Зараз Ігор Коломойський перебуває у СІЗО по справі щодо розкрадань у «ПриватБанку». Йому визначили заставу 3,9 млрд грн, яку він не вносить і продовжує перебувати в ізоляторі СБУ.

У свою чергу НАБУ і САП поки що не вдається оформити у ВАКС повноцінний арешт активів Коломойського по їхній справі щодо розкрадань «ПриватБанку», відзначають журналісти «НГ». По завершенню тимчасового арешту майно пов’язаних із ним компаній може бути переписано на нових власників. Раніше «Детектор медіа» пояснював, чи загрожує справа проти Коломойського медіагрупі «1+1»

На фото — Андрій Єрмак і Артем Колюбаєв на презентації фільму / «Наші гроші»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7041
Читайте також
29.03.2024 21:03
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
2 630
20.07.2023 19:36
Артем Біденко
4 286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду