Платформа іномовлення замовила виробництво трьох проєктів за понад 9 млн грн

Платформа іномовлення замовила виробництво трьох проєктів за понад 9 млн грн

18 Травня 2023
2434
18 Травня 2023
12:03

Платформа іномовлення замовила виробництво трьох проєктів за понад 9 млн грн

2434
Кошти виділені продакшну Дениса Сезіна «Маркер медіа».
Платформа іномовлення замовила виробництво трьох проєктів за понад 9 млн грн
Платформа іномовлення замовила виробництво трьох проєктів за понад 9 млн грн

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» надасть 9 302 400 грн на створення чотирьох проєктів ТОВ «Маркер медіа». Про ці тендери йдеться на сайті «Прозоро».

Програми планують створити до кінця року.

Зокрема, продакшн вироблятиме проєкти під робочими назвами: «Кулінарне шоу» (на нього спрямовано 3 млн 132 тис. грн), «Розмовна студія» (2 млн 575 тис. 200 грн), «Історична ретроспектива» (1 млн 981 тис. 200 грн), «Прихований кут» (1 млн 614 тис. грн).

Планується  виробництво 10 епізодів цих проєктів.

Бенефіціар ТОВ «Маркер медіа» — Денис Сезін.

Компанія виробляє за підтримки Держкіно фільми «Оркестр», «Червона рута» та «Коли весь світ на твоєму боці».

У 2017 році Держкіно анулювало прокатні посвідчення трьох фільмів компанії «Маркер медіа», тому що було виявлено, що це продукт російського виробництва. «Прокатне посвідчення анульовано за подачу недостовірних даних. Ми уточнили й виявили, що це російський продукт, а не україно-російський, як його нам подавали. Власне це було причиною ануляції», — сказав Сергій Неретін, який тоді був  заступником голови Держкіно.

Нагадаємо, Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» виступила замовником для тендерів на виробництво телемарафону. Проєкт Dozorro порахував, скільки державних коштів витратили на виробництво різних частин телемарафонів «Єдині новини» та «FreeДом», а також деяких програм для державного каналу «Дом» у 2022 році та що вже закупили на 2023-й.

Зокрема, у листопаді–грудні 2022-го з бюджету на виробництво марафону «Єдині новини» телеканал «Інтер», «СЛМ Новини» (ICTV) та «Студія 1+1» отримали по 15 млн грн, а ТОВ «Ми — Україна» — 7 млн грн.

Найбільше держкоштів виділили компанії «Кінокіт» на телепродукт для каналу «Рада» — 292 млн грн. Компанії «1+1» та «СЛМ Новини» отримали на виробництво новин для марафону «Єдині новини» і телеканалу «FreeДом» по 74 млн грн кожна, а телеканал «Інтер» — 49,7 млн гривень.

Загалом, за даними аналітиків, на виробництво телепродукту за 2022 рік держава витратила майже 400 мільйонів гривень, а на 2023 рік на виробництво контенту заклали в бюджет ще майже 2 мільярди гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2434
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду