Кіна не буде? Мінкульт розірвав угоду про фінансування зйомок серіалу «СМТ Інгулець»

Кіна не буде? Мінкульт розірвав угоду про фінансування зйомок серіалу «СМТ Інгулець»

4 Серпня 2023
2773
4 Серпня 2023
15:33

Кіна не буде? Мінкульт розірвав угоду про фінансування зйомок серіалу «СМТ Інгулець»

2773
Повідомлення про це отримав народний депутат Володимир Ар’єв у відповідь на його звернення до Кабміну щодо доцільності такого фінансування.
Кіна не буде? Мінкульт розірвав угоду про фінансування зйомок серіалу «СМТ Інгулець»
Кіна не буде? Мінкульт розірвав угоду про фінансування зйомок серіалу «СМТ Інгулець»

Договір, укладений між Державним підприємством «Мультимедійна платформа іномовлення України» і ТОВ «Прототип Продакшн» на створення серіалу під робочою назвою «СМТ Інгулець», розірвано. Про це тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури Ростислав Карандєєв повідомив народному депутату від «Європейської солідарності» Володимиру Ар’єву.

У листі за підписом керівника Мінкульту на адресу народного обранця йдеться про те, що договір розірвано ще 31 липня 2023 року. Скан-копію листа Ар’єв розмістив на своїй сторінці у фейсбуці, додавши коментар: «Наша спільна перемога: мінкульт розірвав угоду про фінансування серіалу “СМТ Інгулець” з головним героєм, прототипом якого є матюкливий аграрій, вихвалювач Зеленського і постійний гість “1+1” Поворознюк».

Ар’єв порадів з приводу того, що «принаймні один примітивний і скопійований в росії серіал не буде зніматися за кошт державного бюджету», та пообіцяв, що разом з колегами по фракції буде вимагати ревізії виділення коштів на всі «наштамповані ексміністром Ткаченком низькопробні серіали».

Раніше повідомлялось, що Мінкульт виділить 33,6 млн грн на 24-серійний фльм «СМТ Інгулець». У центрі сюжету — герой, який дуже нагадує епатажного підприємця з Кіровоградщини, президента ФК «Інгулець» Олександра Поворознюка, який, серед іншого, перебуває у базі «Миротворця».

Замовником серіалу виступило державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення», засновником якого є Міністерство культури та інформаційної політики України. Це материнська компанія держканалів «Дім» та UATV. Про це йдеться на сайті Prozorro.

Канали замовили послуги «з виробництва (створення) аудіовізуального твору — серіалу під робочою назвою "СМТ Інгулець", що включає в себе написання/адаптацію сценаріїв та передбачає частковий технологічний цикл виробництва» компанії «Прототип Продакшн», яка належить шоумену, телеведучому та продюсеру Юрію Горбунову. Він і мав виступити продюсером серіалу та одним з авторів сценарію.

На сайті Prozorro був опублікований опис майбутньої стрічки: «Два талановитих айтишніка Максим та Данило втікають з фронтового Харкова і, по дорозі на Львів, опиняються на Кіровоградщині в смт Інгулець, де всім керує фермер Олексій Паровоз по кличці “Батя”. Програмістів записують до місцевої самооборони і призначають чергувати на місцевий блокпост і час від часу працювати на фермі».

У суспільстві здійнялася хвиля обурення з приводу цього проєкту. Зокрема, користувачі соцмереж різко розкритикували його, наголошуючи, що ці гроші набагато доцільніше було б використати для військових потреб, зокрема закупівлі дронів тощо. Після того Юрій Горбунов заявив, що відмовляється від державного фінансування зйомок серіалу.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2773
Читайте також
20.07.2023 19:36
Артем Біденко
4 286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду