СТБ та Space Production розпочали зйомки багатосерійного детективу «К.О.Д»

СТБ та Space Production розпочали зйомки багатосерійного детективу «К.О.Д»

14 Вересня 2023
17243
14 Вересня 2023
15:31

СТБ та Space Production розпочали зйомки багатосерійного детективу «К.О.Д»

17243
Прем’єру в ефірі СТБ заплановано на 2024 рік.
СТБ та Space Production розпочали зйомки багатосерійного детективу «К.О.Д»
СТБ та Space Production розпочали зйомки багатосерійного детективу «К.О.Д»

Пресслужба каналу СТБ повідомила «Детектор медіа» пресрелізом про те, що 10 вересня в Києві стартували зйомки нового детективного серіалу «К.О.Д.». Проєкт є власною розробкою СТБ та Space Production. Зйомки багатосерійного детективу відбуватимуться у столиці, а також у кількох регіонах України. Прем’єру в ефірі СТБ заплановано на 2024 рік.

За сюжетом, Криміналістичний оперативний департамент (К.О.Д.) — це новий спецпідрозділ поліції України, куди ввійшли найкращі фахівці агенції ОСА та Водної поліції. Крім цього, «К.О.Д.» — це назва програми, створеної на базі штучного інтелекту, яку підрозділ використовує у своїй роботі.

Історія нового спецпідрозділу починається з розслідування низки резонансних убивств іноземних громадян, які сталися одночасно на Закарпатті та в Києві. Посли та консули вимагають негайно залучити найкращі сили. Це завдання доручають новоствореному підрозділу К.О.Д., фахівці якого здатні розкривати злочини як на суші, так і на воді. Ця справа також виявилася ідеальним полігоном для того, щоб запустити в роботу унікальну комп’ютерну програму на базі штучного інтелекту, розробка якої щойно завершилася.

Актори детективного серіалу «К.О.Д.»

«Комп’ютерна програма "Код" за секунду аналізує об’ємні масиви різноманітної інформації, полегшуючи цим роботу слідчих, — розповідає креативна продюсерка серіалу "К.О.Д." Ніна Пономарьова. — Саме завдяки цій програмі було створено Криміналістичний оперативний департамент (К.О.Д.), до якого, в результаті аналізу штучним інтелектом усіх претендентів, увійшли лише найкращі співробітники агенції ОСА (серіал "Слід") та водної поліції (серіал "Водна поліція")».

«За роки нашої роботи над "Слідом" та "Водною поліцією" ми створили справжній пантеон супергероїв. Це, можна сказати, наш власний всесвіт Marvel, — ділиться генпродюсерка та засновниця Space Production Дар’я Легоні-Фіалко. — Наші герої вже давно вийшли за межі своїх серіалів, глядачі наділяють їх новими якостями, для когось вони виявилися тими, хто здатний подолати найбільше зло, а для когось найкращими друзями, в компанії яких можна провести найскладніший період життя».

Продюсерка серіального виробництва СТБ Катерина Шевелюк вважає, що українське ТБ, і СТБ не є винятком, має відповідати на запити аудиторії, яка перебуває в умовах повномасштабної війни.

Катерина Шевелюк

«Наша місія — відповідати на запит українців і створювати для них саме той контент, що надихає, дозволяє трішки відволіктися від тривожних реалій, додає сил і емоційної підзарядки. Ми хочемо, аби разом з улюбленими героями наші глядачі ніколи не втрачали впевненості, що справедливість переможе будь-яке зло. Разом з тим, СТБ не припиняє пошук і розробку нових форматів, в тому числі художніх. Робота над подібними довгостроковими серіальними проєктами — це також наш вклад у відновлення індустрії та в підтримку творчих команд, які прагнуть створювати для українців новий креативний контент саме зараз. І ми вдячні нашому партнеру Space Production, що в цьому прагненні маємо спільне бачення і спільні ідеї, які знайшли втілення в спільній розробці проєкту "К.О.Д.". Ми маємо дуже амбітний план і віримо, що нова процедуральна історія знайде відгук в серцях глядачів», — коментує генеральна продюсерка серіального виробництва СТБ Катерина Шевелюк.

Знімальна група детективного серіалу «К.О.Д.»

Нагадаємо, у 2020-му компанія Space Production розпочала зйомки серіалу «Слід» для СТБ.

Також ми писали, що 24 серпня цього року в ефірі СТБ відбулась прем'єра телевізійного фільму «Юрик», який на замовлення каналу створили український продакшн OsnovaFilm та естонський телеканал ETV (ЕТеВе). Показ викликав критику у ЗМІ та соцмережах аж до вимоги маріупольців до творців стрічки принести вибачення, видалити її з ютубу та скасувати плани щодо подальших показів.

5 вересня СТБ перепросив за поточну версію фільму «Юрик» і вилучив його з показу. Виробнику доручили «внести значні зміни».

Читайте також:

Фото: СТБ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17243
Читайте також
20.01.2023 11:00
Ліза Кузьменко
для «Детектора медіа»
20 050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду