З Молдови видворили керівника російського пропагандистського агентства Sputnik

З Молдови видворили керівника російського пропагандистського агентства Sputnik

13 Вересня 2023
1143
13 Вересня 2023
14:24

З Молдови видворили керівника російського пропагандистського агентства Sputnik

1143
За повідомленням МЗС Молдови, 56-річного громадянина РФ вислали, оскільки він «втручався у внутрішні справи країни, створюючи загрозу інформаційній безпеці РМ».
З Молдови видворили керівника російського пропагандистського агентства Sputnik
З Молдови видворили керівника російського пропагандистського агентства Sputnik

З Молдови депортували Віталія Денисова — керівника російського пропагандистського агентства Sputnik Moldova, заборонивши йому в'їзд у країну на 10 років. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ Молдови.

«Рішення про видворення іноземця ухвалили у зв'язку з його втручанням у внутрішні справи Молдови, що створює загрозу інформаційній безпеці нашої країни», — йдеться на сайті відомства.

Там зазначають, що згідно із законодавством країни, іноземця можуть оголосити небажаним, якщо він здійснював, здійснює або, ймовірно, має намір провадити діяльність, яка становить загрозу національній безпеці або громадському порядку.

Співробітники Міграційної служби Молдови проводжають російського пропагандиста на батьківщину

Сам Денисов повідомив пропагандистським російським ЗМІ про те, що вранці 13 вересня працівники молдовської міграційної служби «прийшли до нього додому, наказали сісти в авто і відвезли в аеропорт із наказом про депортацію».

Sputnik Moldova — молдавська філія агентства новин Sputnik, яка входить до державного російського медіахолдингу Russia Today. Невдовзі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну служба безпеки Молдови заблокувала ресурси пропагандистського видання Sputnik Молдова. 7 березня 2022 року на території країни припинилося мовлення радіостанції Sputnik.

Після цього Sputnik повідомив, що запустив нові сайти замість заблокованих. Проте у березні 2023 року спецслужби Молдови їх заблокували.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що У США радіостанцію, яка транслювала російський Sputnik, зобов'язали зареєструватися як іноземного агента.

Також ми повідомляли про те, що в Азербайджані шефредакторці пропагандистської агенції Sputnik анулювали дозвіл на проживання, а в Латвії оштрафували ексредактора «Sputnik Литва» на 15 тисяч євро.

На фото Віталій Денисов

Фото: МЗС Молдови / пропагандистські ресурси РФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1143
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду