В Одесі засудили до 14,5 років тюрми проросійського пропагандиста

В Одесі засудили до 14,5 років тюрми проросійського пропагандиста

2 Березня 2023
1390
2 Березня 2023
13:52

В Одесі засудили до 14,5 років тюрми проросійського пропагандиста

1390
Місцевий уродженець Єгор Кваснюк ще з 2014-го закликав до утворення «Новороської республіки» та підтримував «Л/ДНР». Зараз він перебуває у Росії.
В Одесі засудили до 14,5 років тюрми проросійського пропагандиста
В Одесі засудили до 14,5 років тюрми проросійського пропагандиста

Приморський районний суд Одеси визнав уродженця міста, проросійського пропагандиста Єгора Кваснюка винним у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу в Україні та в сприянні терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР» і засудив заочно до 14,5 років позбавлення волі. Таке рішення суд ухвалив 24 лютого.

Як повідомляє «Судовий репортер», Кваснюк є уродженцем Одеси. Він керує благодійним фондом «Велес», громадськими організаціями «Єдина Русь» та «Інтелектуальний клуб “Сатурн”».

За матеріалами справи, у квітні 2014 року Кваснюк провів відеоконференцію з представником інформаційного центру «Юго-Восточный фронт» у межах програми «На самом деле». Запис розмови оприлюднили в інтернеті, зокрема на сайті www.zaodessu.info.

На цьому відео він публічно закликав необмежене коло осіб до насильницької зміни конституційного ладу, а саме до створення на території південно-східних областей України окремого державного утворення «Новороська Республіка» («Новороська Федеративна Республіка», «Новоросія»).

Крім того, у численних відеороликах на ютубі Кваснюк висловлював ідеї на підтримку «ЛНР» та «ДНР» щодо насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

На одному з відео Кваснюк демонструє автомат у приміщенні, закладеному ящиками темно-зеленого кольору, в яких, за його словами, містилася зброя з Донецького аеропорту. Він закликає до збройного опору силам антитерористичної операції, до вчинення терористичних актів, захоплення і подальшої окупації території України. Запис закінчується зображенням з написом «Новая Русь».

На сайтах odesinform.net і zaodessu.info під статтею «Лидер Куликова Поля открыто призвал к созданию Единой Новоросской Республики» є відео під назвою «Егор Кваснюк эсэсовцы оценили мою голову в 20 тысяч долларов».

Низка свідків впізнали за фотознімками Кваснюка як одного з «активістів» Куликового поля, де на початку 2014 року проводилися акції «Антимайдану».

Свідком у суді виступила жінка, яка до 2007 року була з Кваснюком у цивільному шлюбі. Їй відомо, що зараз він перебуває на території Російської Федерації (був у Ростові, в Москві). Вона спочатку не знала, чому він туди поїхав, та коли побачила його виступи, то зрозуміла, що його погляди суперечать закону і він є противником України.

Суд встановив, що обвинувачений виїхав та постійно проживає на території Росії, ухиляється від кримінальної відповідальності та продовжує підтримувати дії країни-агресора. Тому його судили заочно. За сукупністю злочинів Кваснюку призначено покарання у вигляді 14 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. У засудженого конфіскують частину квартири.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України повідомила про підозру трьом колаборантам з Луганщини, зокрема засновнику газети у Біловодську.

Фото: dsnews.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1390
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду