Польща оголосила російського пропагандиста з RT та Sputnik персоною нон-ґрата

Польща оголосила російського пропагандиста з RT та Sputnik персоною нон-ґрата

10 Січня 2023
1134
10 Січня 2023
09:00

Польща оголосила російського пропагандиста з RT та Sputnik персоною нон-ґрата

1134
Департамент нацбезпеки Польщі: Діяльність Віктора Безеки є частиною інформаційної боротьби Кремля проти Польщі та ЄС.
Польща оголосила російського пропагандиста з RT та Sputnik персоною нон-ґрата
Польща оголосила російського пропагандиста з RT та Sputnik персоною нон-ґрата

Польща заборонила в’їзд на територію країни громадянину Росії Віктору Безеці, який працює на прокремлівські медіа RT та Sputnik і «є частиною інформаційної боротьби Кремля проти Польщі та країн ЄС».

Віктора Безеку в понеділок вніс до переліку небажаних осіб Департамент національної безпеки Польщі, повідомляє PAP.

У польському уряді пояснили, що Безека протягом багатьох років був причетний до поширення російської пропаганди, спрямованої проти інтересів Польщі та іміджу Польщі на міжнародній арені.

В уряді повідомили, що Безека професійно пов'язаний з телеканалом Russia Today та польськомовним інформаційним агентством Sputnik. «Ці "медіа" є типовими дезінформаційними структурами, які є тилом Кремля, підтримують його зовнішню політику та поширюють неправдиву картину дійсності серед громадян інших країн», – наголошують у департаменті нацбезпеки.

Російські пропагандистські ЗМІ, коментуючи рішення уряду Польщі, назвали Безеку «безпідставно звинуваченим журналістом», а його внесення до переліку небажаних осіб – черговим прикладом «переслідування російських журналістів».

PAP нагадує, що це не перший випадок, коли польська влада забороняє в'їзд до країни росіянам, які працюють у Польщі під прикриттям журналістів.

До прикладу, у березні 2021 року на вимогу департаменту нацбезпеки було до 2025 року продовжили заборону на в'їзд до Польщі та країн Шенгенської зони Леоніду Свиридову, «причетному до поширення кремлівської пропаганди».

У вересні 2022 року Польща за погодженням з країнами Балтії посилила правила в'їзду на свою територію громадян Росії. Прийняті рішення обмежують інші, окрім абсолютно необхідних, поїздки громадян РФ до Польщі.

«Російські журналісти, які працюють у Польщі, є групою, яка використовується для агресивної інформаційної діяльності Кремля проти Польщі, країн НАТО та Заходу. Польща незмінно залишається одним з головних об'єктів цієї діяльності», – підкреслюють в уряді країни.

Нещодавно урядовий уповноважений з питань безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин заявив, що Кремль посилив пропагандистські публікації про Польщу, яка нібито планує воювати проти сусідів.

Фото: Shutterstock

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1134
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду