На кінофестивалі «Бруківка» відбулась прем’єра фільму «Фосфор» Костянтина Лінартовича

На кінофестивалі «Бруківка» відбулась прем’єра фільму «Фосфор» Костянтина Лінартовича

13 Вересня 2023
1147
13 Вересня 2023
16:23

На кінофестивалі «Бруківка» відбулась прем’єра фільму «Фосфор» Костянтина Лінартовича

1147
Під час заходів фестивалю у Кам’янці-Подільському завдяки глядачам вдалося зібрати 12,5 тисяч грн для ЗСУ.
На кінофестивалі «Бруківка» відбулась прем’єра фільму «Фосфор» Костянтина Лінартовича
На кінофестивалі «Бруківка» відбулась прем’єра фільму «Фосфор» Костянтина Лінартовича

У Кам’янці-Подільському під час VI Міжнародного кінофестивалю «Бруківка» відбулися прем’єрні покази фільмів «Фосфор» режисера Костянтина Лінартовича та «Щедрик на Поділлі» Катерини Аносової.

Про це у фейсбуці повідомив режисер, засновник, організатор та генеральний директор кінофестивалю Андрій Заєць.

«12 вересня в кам'янець-подільському кінотеатрі “Дружба” пройшов третій день Міжнародного кінофестивалю "Бруківка", в межах якого відбулися прем’єри фільмів "Фосфор" Костянтина Лінартовича та "Щедрик на Поділлі" Катерини Аносової, покази українського короткометражного кіно конкурсної програми фестивалю та зустрічі з творчими командами фільмів з Хмельниччини та міста Чернівці», — написав він.

Варто зауважити, що стрічку «Фосфор» знімали на території Кам’янець-Подільської, Китайгородської, Староушицької та Хотинської ОТГ. У ній розповідається історія про те, як ветеран адаптується до звичайного життя. Головну роль у фільмі виконав відомий актор театру, кіно та дубляжу Дмитро Лінартович, автори сценарію — Славко Полятинчук та Костянтин Лінартович, оператор-постановник — Іван Трач.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що VI Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» відбуватиметься одночасно у Польщі, Німеччині і трьох українських містах — Кам’янці-Подільському, Броварах та Одесі. На участь у ньому подали заявки понад 200 фільмів.

До складу журі цьогорічного фестивалю ввійшли колишня генпродюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, голова правління Української кіноакадемії, продюсерка Ольга Бесхмельниціна, продюсерка, президентка Міжнародного кінофестивалю «Cannes 7th Art Awards» Анара Мусрепова, український режисер Сергій Зленко, кінокритик Олександр Гусєв, директор фестивалю незалежного українського кіно «Бардак» Антон Фролов, режисер та продюсер Кирило «КІР» Жаровський.

За результатами оцінок учасники фестивалю отримають дипломи та символічне Гран-прі у розмірі 15 тисяч гривень від оргкомітету.

У червні минулого року V Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» у Кам’янці-Подільському оголосив переможців в офіційних номінаціях та володарів спеціальних відзнак. Зокрема, Гран-прі розділили стрічка «Золоте серце» режисера Саймона Філло та «Мондо Доміно» режисера Сукі. З повним переліком переможців можна ознайомитися тут.

«Бруківка» — незалежний фестиваль, який у 2017 році заснував у місті Кам’янець-Подільський режисер Андрій Заєць. Під час фестивалю проходять покази фільмів конкурсної програми, зустрічі з відомими режисерами, різноманітні воркшопи, виступи музичних гуртів та вечірки.

Читайте також:

На фото — кадр з фільму «Форфор»

Фото надано пресслужбою фестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1147
Читайте також
29.08.2023 13:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
1 169
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду