Ґран-прі фестивалю анімації Linoleum-2022 здобула польська режисерка Марта Паєк

Ґран-прі фестивалю анімації Linoleum-2022 здобула польська режисерка Марта Паєк

12 Вересня 2022
1224
12 Вересня 2022
20:53

Ґран-прі фестивалю анімації Linoleum-2022 здобула польська режисерка Марта Паєк

1224
Через війну форум пройшов у гібридному форматі. Глядачі мали можливість переглянути авторську анімацію онлайн, безплатно. Невдовзі в інтернет викладуть і записи майстеркласів, що відбувалися в рамках фестивалю.
Ґран-прі фестивалю анімації Linoleum-2022 здобула польська режисерка Марта Паєк
Ґран-прі фестивалю анімації Linoleum-2022 здобула польська режисерка Марта Паєк

Фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum-2022 оголосив імена переможців. Про це повідомляється на сайті форуму.

Гран-прі фестивалю за «силу художнього висловлювання, захопливі сцени, візуальне розмаїття та потужне послання» отримав анімаційний фільм «Неможливі фігури та інші історії I» режисерки Марти Паєк з Польщі.

«Цей фільм починається з великого вибуху та розповідає історію людства. Ми відчайдушно накопичуємо, купуємо, володіємо все новими й новими речами попри ціну та свободу, якими ми жертвуємо. Це історія експлуатації Землі, але й також оповідь про розвиток тоталітаризму, що прагне сильних лідерів та появи нових кращих людей у новому кращому світі за будь-яку ціну», – йдеться в формулюванні журі.

Спеціальну відзнаку журі «За абсолютно особливу естетику, що виходить за межі традиційного, за надзвичайну увагу до деталей і просто за унікальність» отримав музичний кліп «Black midi - Welcome to Hell» іспанських режисерів Ґустава Холтенеса та Севі Іко Домочевські.

Нагороду за найкращий фільм у конкурсі комерційної анімації здобула робота «Miranda! - El arte de recuperarte» режисера Данте Сабайа (Аргентина).

У міжнародному конкурсі за головний приз змагалися 36 робіт від авторів-учасників Берлінале, Канн, Венеційського кінофестивалю та Ансі. Протягом 5 днів  глядачі мали можливість переглянути 244 фільми на Megogo та онлайн-майстер-класи у відеобібліотеці Projector. Попри війну, покази спеціальних програм на великих екранах пройшли у Києві та Харкові. За тиждень, 17-18 вересня, програму Linoleum 2022 побачать мешканці Чернівців.

Нагадаємо, роботи учасників Linoleum 2022 демонструвалися онлайн на платформі Megogo.

Раніше Linoleum проходив у Москві, а починаючи з 2015 року відбувається у Києві. Засновником фестивалю є російський бізнесмен Михайло Царьов, який після того, як у РФ його оголосили «іноземним агентом», працює в Німеччині.

Нагадаємо, з 2018 по 2021 рік Михайло Царьов був СЕО групи StarLightMedia. На цьому посту його змінив Олександр Богуцький.

Колаж та відео – з сайту Linoleum 2022

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду