detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
11.08.2023 21:08
10-й фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві. Вже відома програма
10-й фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві. Вже відома програма
Всі події фестивалю відбуватимуться у трьох локаціях UNIT.City.

10-й фестиваль сучасної анімації та медіамистецтва Linoleum відбудеться з 4 по 8 жовтня у Києві на території UNIT.City, повідомили організатори події.

Тема цьогорічного фестивалю — «Життя-буття».

«Візуалізацію теми та маніфесту представив художник Вітер Степовий, який розробив постер для Linoleum 2023. Постер створений у жанрі піксель-арту та зображує головні цифрові артефакти повномасштабної війни — меми українців», — розповіли організатори Linoleum.

На офіційному сайті фестивалю вже можна ознайомитися із цьогорічними програмами фестивальних показів.

Український конкурс

«Під безкрайнім небом» Олександри Джиганської — це особиста історія авторки про її дитячі спогади в Україні та дослідження того, як зберігаються спогади та чому вони мають особливе значення для людей.

«Орка» Микити Ратнікова — історія про те, як іграшкова косатка знову з’являється в житті вже дорослої героїні, щоб допомогти.

У фільмі «Ой, у садочку» Анастасії Мартинюк йдеться про красу нашого світу, яка стає доступною тим, хто забуде про монстрів, що мешкають поруч.

«Фантомний аспект» Олександра Ісаєнка — це фільм, який є емоційним перенесенням в образ відчуття фантомної сирени на тлі реальної війни.

«Маріуполь. Сто ночей» Софії Мельник розповідає історію маленької дівчинки, що прокидається від вибухів 24 лютого 2022 року та намагається знайти когось живого у палаючому місті. Прототипом для головної героїні фільму була 4-річна Аліса, що залишалася в оточеному Маріуполі протягом всього часу облоги. Вона також перебувала на «Азовсталі» в останні тижні захисту міста. Коли рашисти дозволили евакуювати цивільних з території заводу, Алісу розділили з її мамою. 

Дар’я Терехова у фільмі «Київ—Ужгород» ділиться автобіографічною історією про втрату домівки та прощання з рідними через війну.

У «Світанку» Владислава Каленського йдеться про те, як російська ракета влучає в багатоповерхівку, але Смерть вирішує втрутитись у ситуацію, вагаючись забирати життя.

Валентина Романова у фільмі «Сумую» розказує про пару закоханих, які змушені розділитися через обставини повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

«Наново» Марії Степанченко — про те, як замість свого життя одного разу можна опинитися в якомусь іншому, декоративному, дуже умовному місці.

«Мокош» Анни Дудко — про те, як Сонце розбивається на шматки й настають важкі часи, але є сила, що може запобігти загибелі цього світу під руйнівними уламками старого світила.

Міжнародний конкурс: Сад мого серця

Історії про внутрішній світ людини, котрий виривається назовні психоделічними видіннями, химерними криками, розкішними квітами й перетворюється на довгу безсонну ніч.

У цій програмі — 8 анімаційних фільмів із Франції, Малайзії, Швеції, Бельгії, Угорщини та Китаю.

«Сад мого серця» — назва угорського фільму про молодого художника-початківця із заниженою самооцінкою та його демонів.

Міжнародний конкурс: Наш тісний дім

Історії про нестерпну легкість буття кожної родини, котра знов і знов повертає вас у ті ж застільні розмови, надмірну опіку, тривожні епізоди та безумовну любов.

До цієї конкурсної програми ввійшли 8 фільмів, зокрема угорська анімаційна стрічка «Наш тісний дім» про складнощі життя у великій родині та сімейні зв’язки.

Міжнародний конкурс: Приховані бажання

Відверті історії про 50 відтінків любові, у кожного з яких свій максимальний больовий поріг та допустимі рамки. 

Анімаційний фільм з Аргентини «Приховані бажання» про чоловіків, які в пошуках інших чоловіків потрапляють у пастки, дав назву цій програмі конкурсних показів. Загалом у ній 8 стрічок.

Міжнародний конкурс: Речі, які зникають

Ця програма — 7 історій про солодко-гірку меланхолію, які можна розчинити в теплому морі, у галасливому басейні, всіяти трояндами, скропити вином або сховати в закутку пам'яті посеред бавовняного поля.

Міжнародний конкурс: А журавлі й далі танцювали

Історії про травматичні події, які сплітають у тугий вузол минуле, теперішнє і майбутнє. Розрубати чи розплутати?

9 фільмів, серед яких — польська анімація про журавлів, які познайомили чоловіка зі світом краси й танцю, але позбавили готовності й далі жити своїм звичним життям.

Крім цього, у межах 10-го фестивалю сучасної анімації та медіамистецтва Linoleum заплановано конкурс комерційної анімації, чотири позаконкурсні програми та спеціальні покази.

Нагадаємо, 9-ий фестиваль Linoleum відбувся у гібридному форматі, незважаючи на повномасштабне вторгнення Росії. Гран-прі фестивалю минулого року здобула польська режисерка Марта Паєк.

Фото: Linoleum Contemporary Animation and Media Art Festival / фейсбук

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY