Хорватія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Хорватія визнала Голодомор геноцидом українського народу

28 Червня 2023
725
28 Червня 2023
15:24

Хорватія визнала Голодомор геноцидом українського народу

725
Рішення прийняли одноголосно 129 хорватських парламентарів.
Хорватія визнала Голодомор геноцидом українського народу
Хорватія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Хорватії визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Як свідчить трансляція засідання парламенту Хорватії 28 червня, парламент одностайно 129 голосами ухвалив декларацію про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Депутати привітали це рішення оплесками.

Очільник зовнішньополітичного відомства висловив подяку хорватським депутатам за прийняте рішення.

«Я вдячний хорватському парламенту за вшанування пам’яті мільйонів жертв цим історичним голосуванням. Світове визнання геноциду Голодомору продовжує стрімко зростати», — написав Кулеба.

Також подякував хорватським законодавцям президент Володимир Зеленський«Вдячний Хорватії за це історичне голосування. Світ ніколи не змириться зі злочинами кремля  ні минулими, ні сучасними».

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення Росії торік визнали Голодомор геноцидом українського народу парламенти Бразилії, Ірландії, Молдови, Німеччини та Чехії, а вже цього року — парламенти Бельгії, Франції, Ісландії, Великої БританіїСловенії та Словаччини

Крім того, 15 грудня 2022-го підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу Європейський парламент.

Водночас парламент Румунії визнав Голодомор злочином проти людства та українського народу, а парламент Австрії — «жахливим злочином».

Загалом станом на червень 2023 року Голодомор офіційно визнали геноцидом українського народу 32 країни світу.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
725
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду