Парламент Словаччини визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Словаччини визнав Голодомор геноцидом українського народу

20 Червня 2023
940
20 Червня 2023
19:45

Парламент Словаччини визнав Голодомор геноцидом українського народу

940
Володимир Зеленський: Своєчасне рішення, вагомий внесок у відновлення історичної справедливості та вшанування мільйонів невинних жертв.
Парламент Словаччини визнав Голодомор геноцидом українського народу
Парламент Словаччини визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Словаччини визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. 

Президент України Володимир Зеленський подякував словацькому відомству в твітері

«Вдячний парламенту Словаччини за визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу. Своєчасне рішення, вагомий внесок у відновлення історичної справедливості та вшанування мільйонів невинних жертв», — написав президент.

Читайте також: 

Нагадаємо, 16 листопада 2022 року Верховна Рада ухвалила звернення до парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу. Звернення має на меті привернути увагу міжнародної спільноти до трагедії та усвідомити історичні паралелі між Голодомором-геноцидом 1932–1933 років і нинішньою агресією Російської Федерації проти України.

У 2022 році це рішення підтримали парламенти Ірландії, Молдови, Румунії, Німеччини та Чехії, а у 2023 році — парламенти БельгіїІсландії та Словенії. 28 березня визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом  нижня палата парламенту Франції, а вже у травні — Сенат Франції.

Окрім цього, у травні одноголосно ухвалила рішення про визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу Палата громад — нижня палата парламенту Великої Британії.

Крім того, 15 грудня 2022-го підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу Європейський парламент.

Водночас парламент Румунії визнав Голодомор злочином проти людства та українського народу, а парламент Австрії — «жахливим злочином».

Фото: Музей Голодомору

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
940
Читайте також
06.06.2023 17:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
2 057
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду