Палата представників Бельгії визнала Голодомор геноцидом українців

Палата представників Бельгії визнала Голодомор геноцидом українців

10 Березня 2023
627
10 Березня 2023
12:37

Палата представників Бельгії визнала Голодомор геноцидом українців

627
Рішення у нижній палаті підтримали одноголосно, за винятком бельгійської Робітничої партії, яка утрималась.
Палата представників Бельгії визнала Голодомор геноцидом українців
Палата представників Бельгії визнала Голодомор геноцидом українців

Палата представників Бельгії, нижня палата бельгійського парламенту, визнала в четвер, 9 березня, Голодомор геноцидом українського народу.

Про це повідомили президент Володимир Зеленський та бельгійське видання RTBF.

«Історичне голосування в Палаті представників Бельгії: ще одна держава визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу», — написав президент Зеленський у твіттері, подякувавши Бельгії за важливе для кожного українця рішення.

RTBF пише, що рішення у нижній палаті підтримали одноголосно, за винятком представників бельгійської Робітничої партії, які утримались.

Під час голосування у залі парламенту був присутній посол України у Бельгії.

Україна закликає світ визнати організований режимом Сталіна Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Торік 16 листопада Верховна Рада ухвалила звернення до парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Звернення має на меті привернути увагу міжнародної спільноти до трагедії та усвідомити історичні паралелі між Голодомором-геноцидом 1932-1933 років і нинішньою агресією Російської Федерації проти України.

На сьогодні визнали Голодомор геноцидом вже 25 держав. Зокрема, у 2022 році це рішення підтримали парламенти Ірландії, Молдови, Румунії, Німеччини та Чехії.

15 грудня Європейський парламент підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. За резолюцію проголосували 507 депутатів, лише 12 висловилися проти.

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
627
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду