Німеччина визнала Голодомор геноцидом

Німеччина визнала Голодомор геноцидом

30 Листопада 2022
3125
30 Листопада 2022
20:50

Німеччина визнала Голодомор геноцидом

3125
«Правда завжди перемагає», – відзначив у своїй подяці президент Володимир Зеленський.
Німеччина визнала Голодомор геноцидом
Німеччина визнала Голодомор геноцидом

Бундестаг визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу».

Резолюція була прийнята більшістю голосів, без підрахунку, шляхом підняття рук. «За» проголосували 4 фракції. «Ліва партія» і «Альтернатива для Німеччини» утрималися.

Свою подяку німецьким політикам вже висловив президент Володимир Зеленський. «Німеччина визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом. Дякую за це історичне рішення депутатам Бундестагу. Правда завжди перемагає», – зазначив він у твіттері.

Також зі словами подяки у твітері виступив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак: «Голодомор 1932-1933 років був геноцидом. Дякую Бундестагу – це історична справедливість, яку визнає світ. Націю, яка є відповідальною за злочин, ми теж знаємо».

Нагадаємо, Організаційний комітет підготовки і проведення заходів до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні закликав активізувати інформаційну кампанію про Голодомор на міжнародній арені.Метою кампанії є пролобіювати визнання Голодомору геноцидом тими країнами, які ще не заявили про таке визнання, і прийняття відповідних резолюцій міжнародними організаціями.

Фото: German Bundestag

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3125
Читайте також
06.06.2023 17:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
2 052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду