Лауреат Шевченківської премії Дмитро Лазуткін  став речником Міноборони

Лауреат Шевченківської премії Дмитро Лазуткін став речником Міноборони

10 Квітня 2024
2620
10 Квітня 2024
21:22

Лауреат Шевченківської премії Дмитро Лазуткін став речником Міноборони

2620
Для вступу на цю посаду поет, журналіст, військовослужбовець Дмитро Лазуткін пройшов конкурс і був обраний серед інших претендентів.
Лауреат Шевченківської премії Дмитро Лазуткін  став речником Міноборони
Лауреат Шевченківської премії Дмитро Лазуткін  став речником Міноборони

Український поет, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка,  телеведучий та військовослужбовець Дмитро Лазуткін заступив на посаду речника Міністерства оборони України. Про це він повідомив  виданню «УП.Культура».

Дмитро Лазуткін отримав відрядження від 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка 20 березня. 

«УП.Культура» він розповів, що на початку лютого перевівся з 47-ї бригади «Маґура», до якої мобілізувався влітку 2023 року. Процес переведення став доволі тривалим, каже військовослужбовець, адже більшу частину часу займає заповнення необхідної документації. Вже в якості бійця 59-ї бригади його направили у відрядження до Міноборони.

Для вступу на посаду речника Дмитро Лазуткін пройшов конкурсний відбір. Він зауважив, що найважливішим для нього став колектив на його новому місці служби.

«В Управлінні преси та інформації працює потужна команда, яку очолює Ілларіон Павлюк. Також тут Роман Вінтонів, його заступник, і з нами працює відомий поет з дипломатичною освітою Микола Кулінич. Дуже комфортно працювати з такими професійними людьми, які розуміються на роботі преси, дуже обережно поводяться зі словом і дружньо до мене поставилися. Саме розуміння з пів слова відіграло важливу роль у прийнятті мною рішення стати речником Міноборони», — розповів Лазуткін.

У червні 2023 року «Детектор медіа» повідомляв, що ведучий Суспільного, спортивний коментатор, а після початку російського повномасштабного вторгнення — військовий кореспондент Дмитро Лазуткін мобілізувався до ЗСУ. У коментарі «ДМ» він тоді розповів, що передувало його мобілізації до лав захисників України: 

«До 24.02.2022 я був ведучим "Олімпійської студії" на Суспільному. Від початку повномасштабного вторгнення зрозумів, що хочу розповідати про найважливіше і, отримавши акредитацію ЗСУ, став працювати військовим кореспондентом — їздив на Чернігівщину і Харківщину, робив сюжети з Бахмута. Згодом робив цикл студійних інтерв’ю про українських спортсменів, які пішли на фронт.

На початку 2023-го вирішив вступити до лав ЗСУ. Розіслав резюме на сайти, котрі займаються рекрутингом, розповів про це кільком знайомим, які вже служать... Через ТЦК за місцем прописки в Києві мобілізуватися не вдалося, тож я поїхав до Запоріжжя, де й пройшов усі необхідні кроки. Нині я — частина "Маґури"».

Дмитро Лазуткін — спортивний коментатор, телеведучий, поет. Народився 18 листопада 1978 року в Києві. Закінчив Національний технічний університет України. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, ведучим програм «У світі єдиноборств», «ПроРегбі», «Чоловічий клуб» на Першому національному телеканалі, коментував Олімпійські ігри в Пекіні, Ванкувері, Лондоні. Автор низки поетичних збірок, лауреат літературної премії видавництва «Смолоскип», премії фестивалю «Київські лаври» та інших. Його поетичні збірки Український ПЕН не раз вносив у список найкращих книжок року, зокрема у 2022 році.

Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Лазуткіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2620
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду