detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.06.2023 11:37
Ведучий Суспільного, поет Дмитро Лазуткін мобілізувався у 47-му Бригаду «Маґура»
Ведучий Суспільного, поет Дмитро Лазуткін мобілізувався у 47-му Бригаду «Маґура»
Рішення про свою мобілізацію журналіст ухвалив на початку 2023 року.

Ведучий Суспільного, спортивний коментатор, а після початку російського повномасштабного вторгнення — військовий кореспондент Дмитро Лазуткін мобілізувався у ЗСУ. Про це журналіст написав на своїй фейсбук-сторінці.

«Як бачимо, мій вступ до лав ЗСУ запустив процес бунту і ймовірного розпаду російської імперії», — пожартував Дмитро, маючи на увазі події 24 червня, коли ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин разом зі своїми найманцями залишив зону бойових дій в Україні і «йшов на Москву».

У коментарі «Детектору медіа» Дмитро Лазуткін розповів, що передувало його мобілізації у ЗСУ.

«До 24.02.2022 я був ведучим "Олімпійської студії" на Суспільному. Від початку повномасштабного вторгнення зрозумів, що хочу розповідати про найважливіше і, отримавши акредитацію ЗСУ, став працював військовим кореспондентом — їздив на Чернігівщину і Харківщину, робив сюжети з Бахмута. Згодом робив цикл студійних інтерв’ю про українських спортсменів, які пішли на фронт.

На початку 2023-го вирішив вступити до лав ЗСУ. Розіслав резюме на сайти, котрі займаються рекрутингом, розповів про це кільком знайомим, які вже служать. Ще в квітні пройшов співбесіду з головним сержантом 47-ої ОМБр Валерієм Маркусом і отримав від нього запрошення до бригади. Через ТЦК за місцем прописки в Києві мобілізуватися не вдалося, тож я поїхав до Запоріжжя, де й пройшов усі необхідні кроки. Нині я — частина "Маґури". Наразі маю військове звання лейтенант», — сказав у коментарі нашій редакції Дмитро Лазуткін.

Він також додав, що невдовзі має заступити на посаду тимчасового виконувача обов’язків керівника служби зв’язків з громадськістю бригади, але зауважив, що «цей процес може тривати деякий час». Наразі Дмитро Лазуткін разом із бригадою «Маґура» виконує бойові завдання у Запорізькій області.

Дмитро Лазуткін — спортивний коментатор, телеведучий, поет. Народився 18 листопада 1978 року в Києві. Закінчив Національний технічний університет України. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, ведучим програми «У світі єдиноборств», «ПроРегбі», «Чоловічий клуб» на Першому національному телеканалі, коментував Олімпійські ігри в Пекіні, Ванкувері, Лондоні. Автор низки поетичних збірок, лауреат літературної премії видавництва «Смолоскип», премії фестивалю «Київські лаври» та інших. Його поетичні збірки Український ПЕН не раз вносив у список найкращих книжок року, зокрема у 2022 році.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що журналістка, ведуча Radio NV Алла Кошляк служить у 47-ій бригаді «Маґура» у складі Сухопутних військ ЗСУ. 

Також у травні цього року стало відомо, що ведучий «Еспресо» Віталій Бакуменко та режисерка Ірина Людкевич мобілізувалися до ЗСУ.

Крім цього, звертаємо увагу, що Комісія з журналістської етики дала українським ЗМІ рекомендації щодо висвітлення теми мобілізації в Україні.

Фото: Дмитро Лазуткін / фейсбук

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY