Зеленський про заколот в Росії: «Кожен, хто обирає шлях зла, — руйнує сам себе»

Зеленський про заколот в Росії: «Кожен, хто обирає шлях зла, — руйнує сам себе»

24 Червня 2023
1974
24 Червня 2023
14:00

Зеленський про заколот в Росії: «Кожен, хто обирає шлях зла, — руйнує сам себе»

1974
Президент України констатував, що сьогодні слабкість Росії є очевидною.
Зеленський про заколот в Росії: «Кожен, хто обирає шлях зла, — руйнує сам себе»
Зеленський про заколот в Росії: «Кожен, хто обирає шлях зла, — руйнує сам себе»

Президент України Володимир Зеленський відреагував на новини про військовий заколот в Росії та закликав українців зберігати єдність і силу. 

«Кожен, хто обирає шлях зла, — руйнує сам себе. Посилає колони військових знищувати життя іншої країни — та не може втримати їх від втечі та зради, коли життя чинить опір. Тероризує ракетами, а коли їх збивають, — принижується, щоб дали "шахеди". Зневажає людей та кидає на війну сотні тисяч, щоб врешті забарикадуватись у Московській області від тих, кого сам озброїв», — написав Зеленський. 

Глава України зазначив, що держава-агресор протягом довгого часу маскувала свою слабкість пропагандою. 

«А тепер хаосу вже стільки, що жодною брехнею його не сховаєш. І все це — одна людина, яка знов і знов лякає 1917 роком, хоча взагалі ні до чого іншого привести не здатна», — наголосив він. 

Зеленський констатував, що сьогодні слабкість Росії є очевидною.

«І чим довше Росія триматиме свої війська та найманців на нашій землі, тим більше хаосу, болю і проблем для себе ж потім отримає. Це теж очевидно. Україна здатна захистити Європу від розповзання російського зла і хаосу. Зберігаємо нашу міцність, єдність та силу. Всі наші командувачі, всі наші воїни знають, що робити», — резюмував президент.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін у своєму відеозверненні заявив, що в країні намагаються «організувати заколот», а РФ веде «боротьбу за виживання».

Він назвав зрадою Росії заклики до заколоту засновника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, а також порівняв те, що відбувається, з подіями 1917 року. Російський диктатор також визнав, що ситуація в Ростові «залишається складною».

23 червня пресслужба Євгенія Пригожина опублікувала заяву, в якій ішлося, що російська армія вдарила по тилових таборах ПВК «Вагнер».  За словами очільника найманців, «загинуло безліч бійців». Пригожин пообіцяв, що «зло буде покаране». Він також попросив не чинити опору та не називати це «військовим переворотом».

Окрім цього, за словами очільника ПВК «Вагнер», міністр оборони РФ Сергій Шойгу втік із Ростова.

Натомість у російському Міноборони РФ інформацію про ракетний удар по таборах ПВК «Вагнер» назвали провокацією.  

Офіційну риторику підтримали пропагандистські канали Росії. Зокрема, вночі в ефірі «Первого канала» показали екстрений спецвипуск новин. У ньому ведуча Катерина Андреєва переповіла поширені раніше офіційні заяви російського Міноборони, НАК, Генпрокуратури, Пригожина та ФСБ, а також назвала ситуацію в РФ «заколотом» ватажка ПВК «Вагнер».

Окрім цього, відео удару Міноборони по табору найманців в ефірі назвали фейковим.

Посадовці в США повідомили, що уважно стежать за подіями в Росії після останніх заяв Пригожина, в яких він називає російське військове керівництво «злим» і каже, що їх «треба зупинити». За інформацією джерела CNN, Сполучені Штати розглядають його останні коментарі як «щось більше, ніж його звичайна риторика». 

Невдовзі російські ресурси повідомили, що провайдери та соціальні мережі почали блокувати доступ до новин із заявами ватажка ПВК «Вагнер» після початку протистояння найманців з військовими РФ.

Зокрема, в російських соцмережах обмеження доступу до новин пояснюють вимогою Генпрокуратури від 23 червня.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1974
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
310 дн. тому
Ось ось, здивована чернь розікраденої країни Баг зрозуміє, що для неї полегшення не сталось. Корумпована влада скористається моментом і ще більше продовжить розкрадати Україну. Вже користуються. Ось і приклад - Вождь корупції відкрив новий сезон прикриття корупції. Збільшиться кількість бідосиків, пропагандисти отримають великі гонорари, а для черні все буде тільки гірше. Знов та знов другорядні будуть отримувати православними граблями.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду