Коштом держбюджету профінансують виробництво понад 50 телесеріалів та документальних проєктів про сьогодення

Коштом держбюджету профінансують виробництво понад 50 телесеріалів та документальних проєктів про сьогодення

16 Червня 2023
1417
16 Червня 2023
16:34

Коштом держбюджету профінансують виробництво понад 50 телесеріалів та документальних проєктів про сьогодення

1417
Перемогу у конкурсі здобули 53 проєкти патріотичного аудіовізуального контенту від 32 українських продакшнів.
Коштом держбюджету профінансують виробництво понад 50 телесеріалів та документальних проєктів про сьогодення
Коштом держбюджету профінансують виробництво понад 50 телесеріалів та документальних проєктів про сьогодення

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» оголосило переможців мистецького конкурсу з відбору проєктів для виробництва художніх телевізійних серіалів, фільмів, телефільмів, документальних фільмів, серіалів та циклів, короткометражних фільмів та анімації. Про це ДП повідомило редакції «Детектора медіа» пресрелізом.

Перемогу здобули 53 проєкти патріотичного аудіовізуального контенту від 32 українських продакшнів. Серед переможців мистецького конкурсу — ТОВ «Мамас Продакшн», ТОВ «Старлайт Фільмс», ТОВ «ТЕТ-Продакшн», ТОВ «Квартал 95» та інші виробники української аудіовізуальної індустрії. З повним списком переможців можна ознайомитись на сайті ДП «МПІУ».

Організатори нагадують, що головна мета конкурсу — запустити за підтримки держави процеси системного виробництва якісного патріотичного телевізійного продукту, орієнтованого на широку аудиторію.

«Дуже важливо, що в умовах повномасштабної війни держава тримає в фокусі запит масового глядача на якісний аудіовізуальний продукт, зроблений українцями для українців. І це питання не лише задоволення глядацьких потреб, це питання національної інформаційної та культурної безпеки. Якщо цей попит не закриватиме Україна, його може закрити, в тому числі, російський контент, який легко знайти на диджитал-платформах. З іншого боку, це питання підтримки великої індустрії виробництва аудіовізуального контенту. За сотнями годин продукту стоять тисячі знімальних годин і робочих місць: від акторів і режисерів — до кастинг-менеджерів, стилістів, гримерів чи помічників лінійних продюсерів. Часто чуємо, як наші фільми підкорюють майданчики міжнародних фестивалів або збирають мільйони гривень у вітчизняному кінопрокаті. Але всі ми розуміємо, як реально скоротилось, якщо не сказати впало, виробництво за час великої війни. Тож, якщо сьогодні не підтримати цю сферу — завтра нам може бути нічого показувати ні по телевізору, ні в кіно, ні на фестивалях», — говорить  генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська.

Конкурс було оголошено на початку травня, він тривав понад місяць. Загалом на розгляд художньої комісії було подано 123 заявки.  Більшість ііз них — це художнє переосмислення реалій нашого сьогодення.

Участь у конкурсі могли взяти юридичні особи будь-якої форми власності, зареєстровані на території України, відповідно до чинного законодавства, серед учасників, кінцевих бенефіціарних власників або посадових осіб яких немає громадян Російської Федерації, а також фізичні особи-підприємці, зареєстровані на території України.

Відповідно до законодавства, оплата за укладеними договорами між ДП «МПІУ» та переможцем мистецького конкурсу здійснюється за фактично надані послуги після підписання актів приймання-передачі матеріалів та актів наданих послуг. Розрахунок на умовах попередньої оплати не проводиться. Майнові права інтелектуальної власності на створені проєкти належатимуть державі Україна в особі ДП «МПІУ».

Читайте також:

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» запускає англомовну диджитал-платформу The Gaze.  

Також ми писали, що Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» 12 квітня підписало кілька угод на виготовлення контенту для телемарафону «Єдині новини» у 2023 році на загальну суму 465 мільйонів гривень. ДП «МПІУ» у відповіді на запит «Детектора медіа» пояснила, як розподілялись гроші між виробниками марафону. 

Крім цього, у травні 2023-го стало відомо, що Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» надасть 9 302 400 грн на створення чотирьох проєктів ТОВ «Маркер медіа».

Фото: Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1417
Читайте також
06.09.2023 12:00
Дарина Синицька
для «Детектора медіа»
2 169
11.02.2023 12:00
Отар Довженко
«Детектор медіа»
2 475
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду