У проєкті держбюджету на 2023 рік збільшили видатки на телемарафон

У проєкті держбюджету на 2023 рік збільшили видатки на телемарафон

1 Листопада 2022
2106
1 Листопада 2022
09:03

У проєкті держбюджету на 2023 рік збільшили видатки на телемарафон

2106
До другого читання у Верховній Раді у проєкті держбюджету на 2023 рік збільшили видатки відомствам, серед яких — Міністерство культури та інформаційної політики.
У проєкті держбюджету на 2023 рік збільшили видатки на телемарафон
У проєкті держбюджету на 2023 рік збільшили видатки на телемарафон

До другого читання проєкту держбюджету жодному з міністерств або установ видатки не скорочували. Деяким з них навпаки — збільшили.

Про це повідомив заступник голови комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк. Він опублікував порівняльну таблицю держбюджету і назвав п'ятірку відомств, чиї бюджети виросли найбільше до другого читання.

Серед них — Міністерство культури та інформаційної політики (+1,6 млрд грн, більша частина яких піде на фінансування телемарафону).

Нагадаємо, що Верховна Рада затвердила проєкт державного бюджету на 2023 рік у першому читанні 7 жовтня.

31 жовтня Кабінет міністрів ухвалив проєкт бюджету до другого читання з урахуванням пропозицій народних депутатів, а премʼєр Денис Шмигаль озвучив основні показники.

За словами Шмигаля, до другого читання уряд скоригував прогноз зростання ВВП на 2023 рік в бік консервативного сценарію (3,2% замість 4,6%). Прогноз інфляції зменшили з 30% до 28%.

Бюджет-2023 планується з урахуванням 1,3 трлн грн доходів. Завдяки скоригованим макропоказникам та податковим змінам пропонують збільшити дохідну частину на понад 50 млрд грн.

«Видатки складатимуть 2,6 трлн грн. Ми збільшили обсяги видатків на виплати пенсій, на ліквідацію наслідків збройної агресії Росії (будівництво, ремонти, купівля людям житла), на наукову й науково-технічну діяльність, на пільгові іпотечні кредити ВПО. Загалом до другого читання в проєкті держбюджету видаткова частина зросла на 66,8 млрд грн», – підкреслив Шмигаль.

«Пріоритет №1 – безпека й оборона – залишається незмінним. Спрямовуємо на боротьбу з окупантами понад 1 трлн грн, це більше 18% ВВП. Фінансуємо українську армію самостійно за рахунок внутрішніх ресурсів», – повідомив Шмигаль.

Дефіцит держбюджету наступного року складе понад 20% ВВП: «Будемо покривати його за рахунок допомоги партнерів. Нам потрібно залучити 38 млрд доларів. Отримаємо їх від ЄС, США, МВФ та інших донорів. Рухаємося в цьому напрямку і маємо всі підстави розраховувати на прогрес».

Фото: пресслужба Кабінету міністрів України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2106
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду