Рада ухвалила держбюджет на 2023 рік

Рада ухвалила держбюджет на 2023 рік

3 Листопада 2022
1047
3 Листопада 2022
14:43

Рада ухвалила держбюджет на 2023 рік

1047
За відповідний законопроєкт проголосували 295 народних депутатів.
Рада ухвалила держбюджет на 2023 рік
Рада ухвалила держбюджет на 2023 рік

У четвер, 3 листопада, Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2023 рік в другому читанні та в цілому.

Як повідомляє нардеп «Голосу» Ярослав Железняк, за відповідний законопроєкт №8000 проголосували 295 народних депутатів.

«Це рекорд по найбільш завчасному прийняттю Бюджету за історію України. Тепер сподіваємося, що міжнародні партнери оцінять нашу пунктуальність і повністю профінансують закладений, теж рекордний, дефіцит у розмірі 38 млрд $», – написав Железняк у телеграмі.

Доходи бюджету становитимуть 1,3 трлн грн, видатки – 2,6 трлн грн. Прогнозований дефіцит становить понад 20% ВВП, його планують профінансувати коштом міжнародної допомоги.

Найбільше грошей піде на національну безпеку і оборону – 1 141,1 млрд грн, або 18,2% ВВП.

31 жовтня Кабінет міністрів ухвалив проєкт бюджету до другого читання з урахуванням пропозицій народних депутатів.

У затвердженому урядом бюджеті на 2023 рік виділили більше коштів на бюджетну програму «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, фінансова підтримка системи державного іномовлення».

Якщо у попередньому варіанті бюджету фінансування цієї програми складало 535 млн грн, то у підготовленому варіанті до другого читання ця сума зросла до 1,94 млрд грн. На цю зміну звернув увагу нардеп Ярослав Железняк.

Як розказала у коментарі «Детектору медіа»  депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук,  кошти за цією бюджетною програмою виділені на різні типи фінансування. Це і канали іномовлення (FreeДом та «Дом»), і «Укрінформ», який також є частиною іномовлення, і виробництво контенту для каналів, які беруть участь у національному марафоні.

Фото:  Железный нардеп/Telegram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1047
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду