Платформа іномовлення запускає англомовне медіа The Gaze

Платформа іномовлення запускає англомовне медіа The Gaze

2 Червня 2023
3183
2 Червня 2023
13:44

Платформа іномовлення запускає англомовне медіа The Gaze

3183
«МПІУ»: На старті платформа орієнтується, в першу чергу, на читачів та глядачів Великої Британії та США і поєднуватиме новини, репортажі, розважальний контент, аналітичні матеріали та стримінгові формати.
Платформа іномовлення запускає англомовне медіа The Gaze
Платформа іномовлення запускає англомовне медіа The Gaze

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» запускає англомовну диджитал-платформу The Gaze.  Про це йдеться у пресрелізі «МПІУ».

Метою платформи «МПІУ» називає «знайомство масової західної аудиторії з феноменом країн нової Європи та України як її складової, з її людьми, історією, природою, культурою, політикою, економікою та впливом на глобальне майбутнє».

Платформа поєднуватиме топові новини, репортажі, розважальний контент, аналітичні матеріали та стримінгові формати.

The Gaze складається з трьох ключових блоків: стрічки новин, аналітики та відео. Стрічка новин представляє топові новини України, Європи та США. У блоці аналітики публікуватимуть авторський погляд на події і явища, які  мають прямий чи опосередкований зв’язок з українським контекстом. Блок розподілений за рубриками: політика, насамперед її міжнародні аспекти, культура, економіка, технології, суспільство, люди.

Відеоматеріали на платформі будуть представлені політичними та соціальними шоу, подкастами авторів аналітичного блоку, розважальними проєктами.

«МПІУ» повідомляє, що вже запущені політичне токшоу «Talk For More» з ведучим Генрі Кіном (Henry Keen) та розважальне шоу новин «Hidden Angle». Окрім сайту, відеоконтент  The Gaze доступний на ютуб-каналі.

«Ключова задача The Gaze — стати тим інформаційним простором, де українські наративи, герої, історії будуть органічно представлені через теми й цінності, цікаві та зрозумілі широкій аудиторії західного світу, для якого частина Європи на схід від Берліна поки що залишається terra incognita. На старті The Gaze орієнтується, в першу чергу, на читачів та глядачів Великої Британії і США, в яких помітний органічний інтерес не лише до актуальних новин регіону нової Європи, зокрема України, а й до більш широкого соціального, культурного, економічного, політичного та історичного контексту та розуміння тих подій, за якими сьогодні спостерігає увесь світ і які формують наше глобальне майбутнє», — повідомляє «МПІУ».

Генеральна директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська повідомила, що робота над створенням нового медіа розпочалась минулого року.

За її словами, щоб чітко визначити запити іноземних читачів та глядачів, «МПІУ провела низку досліджень, та розробила кілька концептуальних рішень, які протестували на різних аудиторіях.

«І зрештою зупинились саме на форматі The Gaze, який презентуємо сьогодні. Водночас, англомовний YouTube-канал UATV подовжить роботу в звичному форматі», — говорить Островська.

У липні 2022 року Міністерство цифрової трансформації повідомило про запуск англомовного цифрового медіапроєкту United24.

У Мінцифри повідомили «Детектору медіа», що ключова аудиторія проєкту має збігатися з переліком держав, які надають Україні найбільшу підтримку під час війни і мають великий інтерес до України. Насамперед це США, Велика Британія, країни ЄС та Канада. Контент розраховано на широку аудиторію, представники якої є активними користувачами соціальних мереж і ютубу та звикли до інтерактивної форми подачі матеріалу.

Колаж: «МПІУ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3183
Читайте також
01.10.2023 10:03
Катерина Родак, Єлизавета Чип, «NGL.media»
1 059
21.09.2022 12:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 121
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду