З'явився трейлер документальної стрічки «20 днів у Маріуполі»

З'явився трейлер документальної стрічки «20 днів у Маріуполі»

13 Червня 2023
1757
13 Червня 2023
17:29

З'явився трейлер документальної стрічки «20 днів у Маріуполі»

1757
Фільм вийде в національний прокат уже цього літа.
З'явився трейлер документальної стрічки «20 днів у Маріуполі»
З'явився трейлер документальної стрічки «20 днів у Маріуполі»

На платформі розслідувальної журналістики Frontline вийшов трейлер документального фільму «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова про події в обложеному Росією місті у лютому–березні минулого року.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Мстислав Чернов разом із колегами, фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко, були єдиними міжнародними журналістами, які працювали в оточеному окупантами Маріуполі та фіксували обстріли, бомбардування пологового будинку й загибель цивільних.

Через 20 днів журналістам вдалося виїхати з міста і вивезти відзняті матеріали, з яких невдовзі змонтували фільм. 

Цього літа фільм «20 днів у Маріуполі» вийде в український прокат. Точну дату виходу компанія «Артхаус Трафік» оголосить згодом.

Нагадаємо, світова прем’єра документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» відбулася на фестивалі незалежного кіно у США «Санденс»-2023, де фільм отримав Приз глядацьких симпатій.

У травні цього року творців фільму за їхню роботу нагородили Пулітцерівською премією.

Окрім цього, нещодавно режисер Мстислав Чернов здобув за стрічку «20 днів у Маріуполі» головний приз Національної конкурсної програми Docu/Україна та Приз глядацьких симпатій 20-го ювілейного фестивалю Docudays UA.

Фото: скриншот трейлера «20 днів у Маріуполі» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1757
Читайте також
15.08.2023 09:00
Олег Чорний
для «Детектора медіа»
2 547
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду