Прем’єра фільму «Памфір» на Netflix відбудеться 22 червня

Прем’єра фільму «Памфір» на Netflix відбудеться 22 червня

5 Червня 2023
2689
5 Червня 2023
19:16

Прем’єра фільму «Памфір» на Netflix відбудеться 22 червня

2689
Тривають останні дні українського кінопрокату стрічки Дмитра Сухолиткого-Собчука.
Прем’єра фільму «Памфір» на Netflix відбудеться 22 червня
Прем’єра фільму «Памфір» на Netflix відбудеться 22 червня

З 22 червня художній фільм режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір» буде доступним на платформі Netflix. Про це творча група стрічки повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«Памфір» — це історія про хорошого сім’янина, якому доводиться звернути з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Напередодні традиційного карнавалу Маланки Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Коли його син влаштовує підпал у молитовному домі, Памфір змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим, щоб відплатити за провину сина.

У фільмі зіграли: Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

Дебютну ігрову повнометражну стрічку Дмитра Сухолиткого-Собчука знімали в Карпатах і на Буковині з жовтня 2020 року по лютий 2021 року. Серед локацій — більше десяти населених пунктів Чернівецької та Івано-Франківської областей. 23 березня 2021 року стало відомо, що зйомки фільму завершені

Нагадаємо, «Памфір» вийшов у кінопрокат 23 березня 2023-го і за перший вікенд, від 23 до 26 березня, зібрав в українських кінотеатрах майже 16 тисяч глядачів і 2,4 мільйона гривень.

«Памфір» є копродукцією України, Франції, Польщі та Чилі. Стрічка отримала фінансування Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду. Світова прем’єра відбулася торік у травні на Каннському кінофестивалі.

Після цього стрічку побачили на фестивалях у понад 25 країнах світу. Вона здобула нагороди на Raindance у Лондоні, «Кіноколо», на кінофестивалях у Сантьяго (Чилі), в Дунаві (Латвія), в Палічі (Сербія). Права на дистрибуцію фільму придбали понад 20 країн. 

Бюджет стрічки кінорежисера Дмитра Сухолиткого-Собчука склав 39,8 млн грн.

Фото: «Памфір» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2689
Читайте також
12.04.2023 09:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
2 521
24.03.2023 11:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
3 485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду