«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука візьме участь у Venice Production Bridge

«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука візьме участь у Venice Production Bridge

6 Липня 2021
1545

«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука візьме участь у Venice Production Bridge

1545
Цього року Venice Production Bridge відбудеться 2-5 вересня під час 78-го Міжнародного кінофестивалю у Венеції.
«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука візьме участь у Venice Production Bridge
«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука візьме участь у Venice Production Bridge

Кінопроєкт режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір», який наразі перебуває на стадії постпродакшну, візьме участь у Venice Production Bridge у межах 78-го Венеційського кінофестивалю.

«Памфір» став одним із 30 проєктів ігрових фільмів з усього світу, які відібрали до участі в кіноринку Venice Production Bridge. Журі обрало переможців з-поміж 250 заявок з різних країн світу.

Цього року Venice Production Bridge відбудеться 2-5 вересня під час 78-го Міжнародного кінофестивалю у Венеції. Загалом під час Венеціанського фінансового маркету учасники представлять 57 проєктів з усього світу на завершальних стадіях виробництва у різних категоріях.

«Венеція стала четвертим міжнародним кінофестивалем зі світовим ім‘ям, який підтримав проєкт фільму "Памфір" ще до його завершення. Раніше наш проєкт був відібраний до резиденції Cinefondation Каннського кінофестивалю та отримав фінансування від фондів кінофестивалей в Локарно і Роттердамі. Участь в кіноринку Venice Production Bridge є унікальною можливістю знайти найкращих партнерів для успішного релізу фільму у світі, адже до участі в ньому запрошують виключно десіжн-мейкерів, представників самих успішних, дистриб’юторів, телеканалів та інвесторів», – розповіла продюсерка кінопроєкту Олександра Костіна.

«Памфір» – історія про хорошого сім’янина, якому доля дає випробування, де він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї. Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран. Реліз фільму запланований на 2022 рік.

«Памфір» створюється у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Виробництво фільму здійснює компанія Bosonfilm спільно з Les Films D’Ici, Madants, Quijote та у партнерстві з Mainstream pictures. Продюсери проєкту – Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик та Жанкарло Насі.

Кінопроєкт фільму «Памфір» став переможцем 11 пітчингу Держкіно. Також на етапі препродакшну отримав фінансову підтримку від Українського культурного фонду. 

Сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script & Pitch) 2016 і MIDPOINT Intensive 2017. Проєкт було відібрано до Cinéfondation Residence Каннського міжнародного кінофестивалю. Фільм отримав фінансування від швейцарського фонду Visions Sud Est у розмірі 50 тисяч швейцарських франків (майже 1,4 млн грн), а також Європейський фонд Hubert Bals Fund виділить 53 тисячі євро

Також отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF), швейцарського фонду Visions Sud Est (майже 1,4 млн грн), європейського фонду Hubert Bals Fund (53 тисячі євро), а також французького національного центру кіно CNC Aide aux cínemas du monde.

Дебютну ігрову повнометражну стрічку Дмитра Сухолиткого-Собчука знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 року по лютий 2021 року. Серед локацій – більше десяти населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської областей. 23 березня 2021 року стало відомо, що зйомки фільму завершені. Читайте інтерв'ю з Дмитром Сухолитким-Собчуком про виробництво фільму «Памфір».  

Фото: Bosonfilm 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1545
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду