Вийшов міжнародний трейлер сімейної драми «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука

Вийшов міжнародний трейлер сімейної драми «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука

12 Жовтня 2022
1528
12 Жовтня 2022
14:26

Вийшов міжнародний трейлер сімейної драми «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука

1528
Фільм був проданий для прокату у Франції, Канаді, Італії, Польщі, Швейцарії, Греції, Індонезії, Словаччини та країнах Балтії. Його світовий дистриб’ютор – паризька компанія Indie Sales.
Вийшов міжнародний трейлер сімейної драми «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука
Вийшов міжнародний трейлер сімейної драми «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука

Вийшов міжнародний трейлер української стрічки «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Про це повідомила пресрелізом команда фільму.

Наразі режисер проводить тур із допрем’єрними показами напередодні старту прокату стрічки у Франції – з 2 листопада її покажуть у майже 100 кінотеатрах країни.

«Трейлер – це запальничка. Сподіваюсь, він підпалить інтерес до історії та головних героїв», – зазначив Дмитро Сухолиткий-Собчук.

«Памфір» також був проданий для прокату у Канаді, Італії, Польщі, Швейцарії, Греції, Індонезії, Словаччини та країнах Балтії. Світовий дистриб’ютор – паризька компанія Indie Sales. 

Сюжет стрічки розповідає про події на заході Україні напередодні традиційного карнавалу Маланка. Головний герой Памфір повертається до своєї сім’ї після довгої відсутності та мусить виправити помилку сина й відновити зв’язок зі своїм кримінальним минулим.

У ролях: Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

«Після успішної прем’єри в Каннах “Памфір” було відібрано до програм більш ніж 40 фестивалей в 25 країнах світу. Кожен показ фільму збирає повні зали глядачів. Тож ми з нетерпінням очікуємо, коли окрім фестивального релізу розпочнеться кінотеатральний прокат у світі. Вихід трейлера – це перший крок в цьому напрямку», – розповіла продюсерка фільму Олександра Костіна.

Прем’єра стрічки відбулась у травні 2022 року в рамках програми «Двотижневик режисерів» Каннського міжнародного кінофестивалю. Цьогоріч стрічка отримала шість номінацій на Національну премію кінокритиків «Кіноколо», церемонія нагородження якої відбудеться 20 жовтня. Вихід стрічки в український прокат заплановано на 2023 рік.

Кінопроєкт фільму «Памфір» став переможцем 11-го пітчингу Держкіно. Також на етапі препродакшну він отримав фінансову підтримку від Українського культурного фонду. 

Сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script & Pitch) 2016 і MIDPOINT Intensive 2017. Проєкт було відібрано до Cinéfondation Residence Каннського міжнародного кінофестивалю. Фільм отримав фінансування від швейцарського фонду Visions Sud Est у розмірі 50 тисяч швейцарських франків (майже 1,4 млн грн), європейського фонду Hubert Bals Fund (53 тисячі євро), а також французького національного центру кіно CNC Aide aux cínemas du monde.

23 березня 2021 року стало відомо, що зйомки фільму завершено

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду