«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть у Каннах

«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть у Каннах

19 Квітня 2022
1257
19 Квітня 2022
16:24

«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть у Каннах

1257
«Двотижневик режисерів» триватиме з 18 по 27 травня.
«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть у Каннах
«Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть у Каннах

Стрічку «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть в рамках «Двотижневика режисерів» – незалежної секції, яка проходить паралельно Каннському кінофестивалю. Загалом у програмі 23 фільми.

«Памфір» створено у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Це історія про хорошого сім’янина, який звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

Дебютну ігрову повнометражну стрічку Дмитра Сухолиткого-Собчука знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 року по лютий 2021 року. Серед локацій – більше десяти населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Реліз фільму запланований на 2022 рік.

Кінопроєкт фільму «Памфір» став переможцем 11 пітчингу Держкіно. Також на етапі препродакшну отримав фінансову підтримку від Українського культурного фонду. 

Сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script & Pitch) 2016 і MIDPOINT Intensive 2017. Проєкт було відібрано до Cinéfondation Residence Каннського міжнародного кінофестивалю. Фільм отримав фінансування від швейцарського фонду Visions Sud Est у розмірі 50 тисяч швейцарських франків (майже 1,4 млн грн), європейського фонду Hubert Bals Fund (53 тисячі євро), а також французького національного центру кіно CNC Aide aux cínemas du monde.

23 березня 2021 року стало відомо, що зйомки фільму завершені

Ілюстрація: quinzaine-realisateurs.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду