Польський художник створив постер фільму «Памфір» до прем’єри у Каннах

Польський художник створив постер фільму «Памфір» до прем’єри у Каннах

11 Травня 2022
1526
11 Травня 2022
20:24

Польський художник створив постер фільму «Памфір» до прем’єри у Каннах

1526
Над офіційним міжнародним постером фільму Дмитра Сухолиткого-Собчука працював Пьотр Грушинські.
Польський художник створив постер фільму «Памфір» до прем’єри у Каннах
Польський художник створив постер фільму «Памфір» до прем’єри у Каннах

Художник, графічний дизайнер Пьотр Грушинські виступив автором постера фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Про це йдеться в пресрелізі з нагоди участі стрічки у 75-му Каннському міжнародному кінофестивалі.

«Кожна деталь, кожна сцена в “Памфірі” ретельно продумані з точки зору змісту, візуальних елементів, метафор та прихованих значень…Ми обрали одну з концепцій, яка вже на передньому плані представляє собою певну метафору, а на задньому – ми приховали багато важливих для сюжету фільму елементів. Я сподіваюся, що наш постер сподобається широкій аудиторії – зможе заінтригувати перед переглядом фільму і ще більше зацікавить після», — розповів Пьотр Грушинські.

Ми бачимо головного героя, а все, що на тлі, неначе орнамент, каже про концепцію роботи Дмитро Сухолиткий-Собчук.

«Для мене в постері важливим є момент цього вдивляння. Ми дуже довго шукали плакатиста. І таки знайшли Пьотра Грушинські у Польщі, який є неймовірно вдумливим і тим, хто уважно вдивляється у суть речей. Йому вдалось вловити багато тих моментів, які передають суть персонажів, картини в цілому і закодувати певний меседж, адже процес створення постера — це момент створення картини на основі іншої картини», — коментує кінорежисер.

За сюжетом, події стрічки розгортаються у Західній Україні перед традиційним святом-маскарадом Маланки. Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Його син влаштовує підпал, і головний герой звертає на ризикований шлях з незворотніми наслідками.

Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

«Памфір» створений у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Виробництво фільму здійснила компанія BOSONFILM спільно з Les Films D’Ici, MADANTS, Quijote та у партнерстві з Mainstream pictures. Продюсери проекту – Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик, Артем Колюбаєв, Альона Тимошенко та Жанкарло Насі.

Розробка проекту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду. Над сценарієм режисер працював у резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence.

Також проект став учасником двох впливових сценарних майстерень – TorinoFilmLab (Script&Pitch) та Midpoint Intensive.

«Памфір» став переможцем 11-ого пітчингу Держкіно. Створення фільму підтримано Польським Інститутом Кіно (PISF), швейцарським фондом Visions Sud Est, фондом Hubert Bals Fund, французьким національним центром кіно CNC Aide aux cínemas du monde, міжнародним фондом Goteborg Film Fund та Чернівецькою обласною державною адміністрацією.

У Каннах «Памфір» покажуть в паралельній програмі «Двотижневик режисерів». Українські глядачі, як очікується, зможуть побачити фільм вже цього року.

Нагадаємо, дмитро Сухолиткий-Собчук є автором документальної стрічки «Красна Маланка» (2013).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1526
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду