detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
05.06.2023 19:16
Прем’єра фільму «Памфір» на Netflix відбудеться 22 червня
Прем’єра фільму «Памфір» на Netflix відбудеться 22 червня
Тривають останні дні українського кінопрокату стрічки Дмитра Сухолиткого-Собчука.

З 22 червня художній фільм режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір» буде доступним на платформі Netflix. Про це творча група стрічки повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«Памфір» — це історія про хорошого сім’янина, якому доводиться звернути з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Напередодні традиційного карнавалу Маланки Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Коли його син влаштовує підпал у молитовному домі, Памфір змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим, щоб відплатити за провину сина.

У фільмі зіграли: Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

Дебютну ігрову повнометражну стрічку Дмитра Сухолиткого-Собчука знімали в Карпатах і на Буковині з жовтня 2020 року по лютий 2021 року. Серед локацій — більше десяти населених пунктів Чернівецької та Івано-Франківської областей. 23 березня 2021 року стало відомо, що зйомки фільму завершені

Нагадаємо, «Памфір» вийшов у кінопрокат 23 березня 2023-го і за перший вікенд, від 23 до 26 березня, зібрав в українських кінотеатрах майже 16 тисяч глядачів і 2,4 мільйона гривень.

«Памфір» є копродукцією України, Франції, Польщі та Чилі. Стрічка отримала фінансування Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду. Світова прем’єра відбулася торік у травні на Каннському кінофестивалі.

Після цього стрічку побачили на фестивалях у понад 25 країнах світу. Вона здобула нагороди на Raindance у Лондоні, «Кіноколо», на кінофестивалях у Сантьяго (Чилі), в Дунаві (Латвія), в Палічі (Сербія). Права на дистрибуцію фільму придбали понад 20 країн. 

Бюджет стрічки кінорежисера Дмитра Сухолиткого-Собчука склав 39,8 млн грн.

Фото: «Памфір» / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY