Блогерку, яка знімала роботу ППО в Києві, відправили під домашній арешт

Блогерку, яка знімала роботу ППО в Києві, відправили під домашній арешт

2 Червня 2023
4315
2 Червня 2023
12:53

Блогерку, яка знімала роботу ППО в Києві, відправили під домашній арешт

4315
Захист жінки переконував, що в її діях не було злого умислу.
Блогерку, яка знімала роботу ППО в Києві, відправили під домашній арешт
Блогерку, яка знімала роботу ППО в Києві, відправили під домашній арешт

Солом’янський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт блогерку Інну Чернецьку (Воронову), яка оприлюднила в соцмережі відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

Таке рішення суд ухвалив 2 червня, повідомила в коментарі LIGA.net речниця Київської прокуратури Надія Максимець.

За її словами, Чернецькій та ще трьом блогерам призначили цілодобовий домашній арешт.

Речниця зазначила, що прокуратура просила саме такий запобіжний захід, який суд задовольнив у повному обсязі, тоді як захист просив про особисте зобов’язання. Адвокат жінки переконував, що в діях Чернецької не було злого умислу.

Як повідомляє Watchers.Media, суд проводив слухання щодо блогерки в закритому режимі. Прокурор заявив: у матеріалах клопотання містяться відомості про розташування ППО.

Прокуратура підозрює Інну Воронову в поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ, Міноборони України або іншими держорганами в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 ККУ). 

Нагадаємо, Служба безпеки України вручила підозру інстаграм-блогерці та співачці Інні Вороновій, яка 16 травня зняла та опублікувала роботу української ППО, вказавши локацію. Загалом того дня, за інформацією пресслужби СБУ, правоохоронці встановили особи щонайменше шести блогерів, які зафіксували роботу ППО в Києві.

До слова, Повітряні сили ЗСУ неодноразово попереджали про кримінальну відповідальність для телеграм-каналів, які публікують інформацію про рух російських ракет та дронів і збиття їх українською ППО, адже нею може скористатися Росія під час планування наступних атак. А речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що у відкритих джерелах криється певна небезпека, адже вороги іноді швидше дізнаються інформацію з українських відкритих джерел, ніж їм доповідають їхні ж спецслужби.

Фото: Watchers.Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4315
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду