Повітряні сили ЗСУ почали публікувати інформацію про російські повітряні атаки в телеграмі

Повітряні сили ЗСУ почали публікувати інформацію про російські повітряні атаки в телеграмі

16 Червня 2023
8274
16 Червня 2023
13:48

Повітряні сили ЗСУ почали публікувати інформацію про російські повітряні атаки в телеграмі

8274
За одну ніч телеграм-канал Повітряних сил збільшив кількість своїх підписників удвічі.
Повітряні сили ЗСУ почали публікувати інформацію про російські повітряні атаки в телеграмі
Повітряні сили ЗСУ почали публікувати інформацію про російські повітряні атаки в телеграмі

Повітряні сили ЗСУ почали повідомляти про загрози ракетних ударів та атак дронами-камікадзе у своєму офіційному телеграм-каналі. Це сталося через добу після публікації «Детектором медіа» статті про те, що українці змушені покладатися на інформацію з анонімних телеграм-каналів, за яку ніхто не несе відповідальності.

Перше своє повідомлення телеграм-канал Повітряних сил опублікував 15 червня о 23:30, повідомивши про пуски «Шахедів» у напрямку Миколаївщини й Одещини. За лічені години кількість його підписників зросла вдвічі. Станом на ранок 16 червня телеграм-канал Повітряних сил уже налічував їх майже 90 тисяч.

«Було завдання керівництва, мені взагалі казали в марафон виходити і оголошувати, куди ракети летять. Але я сказав: як ви собі це уявляєте і кому це потрібно, якщо телеграм набагато оперативніший. Але тут питання в доступі до інформації. Цей доступ мають усі ті, хто її публікує в телеграм-каналах. Але якщо в нас є доступ до цих даних, то ми будемо давати основні атаки», — сказав Юрій Ігнат у коментарі «Детектору медіа».

Досі про повітряні небезпеки, а саме — про напрямки та час підльоту ракет чи дронів, українці дізнавалися з анонімних моніторингових телеграм-каналів. Днями цю проблему «Детектор медіа» порушив у своїй публікації «На свій страх і ризик. Як працюють моніторингові пабліки та чи можна їм довіряти». Там ішлося про те, що така інформація потрібна, але, на думку експертів, вона має бути з офіційного джерела. Проте Юрій Ігнат переконує, що це рішення не пов’язане з цією публікацією.

«Я раніше ще хотів це робити, але стримувало те, що все дуже неоднозначно й інформація дуже швидко змінюється. Але важливо людям знати, летить чи не летить, іти в укриття чи не йти. В тому і небезпека оперативних інформувань, що оголошують одну область, другу не оголошують — і люди там думають: "а, можна займатися своїми справами", — а ракета різко розвертається в їхній бік, — каже він. — Я переконав керівництво публікувати це бодай у телеграм-каналі, як я і хотів ще пів року тому зробити, але тоді це не було схвалено. А високий приріст публіки показує, що до Повітряних сил високий рівень довіри»

Нагадаємо, раніше СБУ закликала власників вебкамер припинити трансляцію з доріг та обʼєктів, адже ворог може використовувати це для коригування.

Ілюстративне фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8274
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду