Поліція затримала ще дев’ятьох киян, які публікували в соцмережах відео з роботою ППО

Поліція затримала ще дев’ятьох киян, які публікували в соцмережах відео з роботою ППО

31 Травня 2023
3355
31 Травня 2023
13:42

Поліція затримала ще дев’ятьох киян, які публікували в соцмережах відео з роботою ППО

3355
Порушниками виявилися сім жінок та двоє чоловіків віком від 23 до 49 років. Їх передали співробітникам СБУ для з’ясування всіх обставин.
Поліція затримала ще дев’ятьох киян, які публікували в соцмережах відео з роботою ППО
Поліція затримала ще дев’ятьох киян, які публікували в соцмережах відео з роботою ППО

У Києві поліцейські викрили ще дев’ятьох громадян, які під час чергової атаки Росії на Київ знімали роботу протиповітряної оборони, а потім виклали відео в соціальних мережах. Про це повідомила поліція Києва.

За даними поліції, кияни знімали роботу ППО під час чергової російської атаки, а потім виклали відео в соцмережах. Порушниками виявилися сім жінок та двоє чоловіків віком від 23 до 49 років. Своїми діями вони могли розкрити специфіку роботи ППО, зазначає поліція.

Їх усіх доставили до відділів поліції, де з ними поспілкувалися оперативні співробітники та вони надали пояснення. Наразі їх передали співробітникам Служби безпеки України для з’ясування всіх обставин.

Нагадаємо, напередодні в Києві затримали двох чоловіків, які знімали роботу протиповітряної оборони.

Крім того, сьогодні Служба безпеки України вручила підозру інстаграм-блогерці та співачці Інні Вороновій, яка нещодавно зняла та опублікувала роботу української ППО, вказавши локацію.

Раніше Міністерство оборони України вкотре закликало громадян не публікувати в режимі реального часу фото й відео позицій та пусків ракет української протиповітряної оборони. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що поширення інформації про роботу протиповітряної оборони та місця падіння ракет «схоже на злочинну недбалість».

Повітряні сили попередили про кримінальну відповідальність для телеграм-каналів, які публікують інформацію про рух російських ракет та дронів і збиття їх українською ППО. Цією інформацією може скористатися Росія під час планування наступних атак.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони. Повітряні сили ЗСУ також заявляли, що не розповідатимуть українським та закордонним ЗМІ про роботу протиповітряного щита країни.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що у відкритих джерелах криється певна небезпека, адже вороги іноді швидше дізнаються інформацію з українських відкритих джерел, ніж їм доповідають їхні ж спецслужби.

Фото: «Укрінформ», поліція Києва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3355
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
324 дн. тому
Перед виборами у США полювання на відьом набирає обертів. Потрібні винуватці не вдалого контрбліцкригу. Нервують білякоритні корумповані. Намагаються наїстися на все життя. Вереск і хрюк біля корита.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду