Юсов: ГУР нагородило блогерку Ксюшу Манекен за «роботу на інформаційному фронті»

Юсов: ГУР нагородило блогерку Ксюшу Манекен за «роботу на інформаційному фронті»

8 Червня 2023
1927
8 Червня 2023
19:33

Юсов: ГУР нагородило блогерку Ксюшу Манекен за «роботу на інформаційному фронті»

1927
Восени 2022-го блогерка Оксана Волощук, відома як Ксюша Манекен, отримала відзнаку «За сприяння воєнній розвідці України» ІІ ступеня.
Юсов: ГУР нагородило блогерку Ксюшу Манекен за «роботу на інформаційному фронті»
Юсов: ГУР нагородило блогерку Ксюшу Манекен за «роботу на інформаційному фронті»

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв’ю «Українській правді» заявив, що блогерку Оксану Волощук (відому як Ксюша Манекен) нагородили відзнакою «За сприяння воєнній розвідці України» ІІ ступеня за «роботу на інформаційному фронті». Про це пише Zaxid.net, наголошуючи, що ГУР вперше пояснило, за що відзначило блогерку.

Нагадаємо, 3 березня цього року блогерка Ксюша Манекен опублікувала на своїй сторінці у соцмережі фото відзнаки, яку отримала від ГУР Міноборони у жовтні 2022 року. Ця новина викликала неоднозначну реакцію в мережі, зокрема через минуле дівчини в ескорті та її позицію щодо Криму у 2015 році.

«Я думаю, що оприлюднення цієї інформації було помилкою. Але вона допомагала. Наскільки я знаю, допомагала серйозно. Йдеться про роботу на інформаційному фронті, не про агентурну роботу», — прокоментував Юсов в інтерв’ю.

Не вдаючись у деталі, він також пояснив, як працюють у ГУР.

«Це нормально, що Головне управління розвідки, як і розвідка будь-якої країни світу, користується допомогою абсолютно різних людей (з різними амплуа і життєвими шляхами) для досягнення своїх інтересів і захисту національної безпеки. Так і повинно бути. Якщо хтось думає, що у нас співпраця лише з кандидатами наук і професорами з бездоганною репутацією, це не так», — сказав Юсов.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 3 березня 2023 року українські блогери зустрілися з радником голови Офісу президента Михайлом Подоляком. На зустріч запросили Нікіту Добриніна, Сашу Бо, Євгена Таллера, Ксюшу Манекен, Настю Єлісєєву, Таню Парфільєву, Олександра Заліска та інших. Частина блогерів приєдналася до розмови онлайн. Як повідомили самі блогери на своїх інстаграм-сторінках, вони обговорювали мотивацію українців та підтримку бойового духу.

Після цієї зустрічі блогерка Ксюша Манекен показала на своїй сторінці в інстаграмі у сторіз фото відзнаки, якою її нагородило ГУР Міноборони у жовтні 2022 року. Це спричинило значний резонанс: користувачі соцмереж згадали блогерці, як вона працювала ескортницею і як у 2015 році публічно заявляла, що неважливо, кому належить анексований Росією півострів, адже «головне, що в Криму все мирно».

У своїй публікації Zaxid.net також нагадує, що німецьке видання Bild раніше припустило, що Ксюша Манекен могла бути «медовою пасткою», завдання якої полягало в тому, щоб вступати у романтичні або сексуальні стосунки для отримання потрібної інформації.

Фото: maneken007 / Instagram

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1927
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qwer
323 дн. тому
шапіто
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду