Ще одна «блогерка», яка зняла і поширила відео роботи ППО, отримала судовий вирок

Ще одна «блогерка», яка зняла і поширила відео роботи ППО, отримала судовий вирок

23 Серпня 2023
537
23 Серпня 2023
15:06

Ще одна «блогерка», яка зняла і поширила відео роботи ППО, отримала судовий вирок

537
Через оприлюднене 33-річною киянкою відео ворог виявив позиції установки ППО, яка захищала столицю від ракетного нападу РФ, та обстріляв її.
Ще одна «блогерка», яка зняла і поширила відео роботи ППО, отримала судовий вирок
Ще одна «блогерка», яка зняла і поширила відео роботи ППО, отримала судовий вирок

Дніпровський районний суд міста Києва виніс вирок киянці, яку СБУ викрила на поширенні інформації про роботу української ППО у травні цього року. Про це повідомляє Головне управління СБУ в місті Києві та Київській області. 

33-річна «блогерка» під час масованої ракетної атаки РФ на столицю зняла і поширила відео через телеграм-канали, йдеться у повідомленні.

Відеозапис зафіксував розміщення позицій ЗСУ та направлення систем ППО, а також результат ураження повітряних цілей. В інтернеті це відео одразу «підхопили» не тільки російські пропагандистські ресурси, а й спеціалісти військової розвідки країни-терориста.

За лічені години оперативники спецслужби встановили авторку відеозапису. Під час слідчих дій за місцем проживання зловмисниці було вилучено мобільний гаджет, який вона використовувала для створення і поширення забороненого контенту.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану).

У липні кримінальна справа розглядалася у Дніпровському районному суді Києва за підтримання обвинувачення Київської міської прокуратури.

Враховуючи сприяння слідству, суд призначив блогерці п’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік.

Заходи з викриття та розслідування протиправної діяльності проводили співробітники ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

«Служба безпеки України вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали про діяльність Сил оборони і наслідки ворожих обстрілів. Їхнє поширення розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, що карається відповідно до закону», — наголошують в СБУ.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», інстаграм-блогерка та співачка Інна Воронова отримала умовний термін за поширення відео роботи ППО в соцмережах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
537
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду