ГУР закликає не публікувати фото і відео застосування безпілотників

ГУР закликає не публікувати фото і відео застосування безпілотників

18 Травня 2023
1042
18 Травня 2023
11:44

ГУР закликає не публікувати фото і відео застосування безпілотників

1042
Розвідка закликає також не публікувати матеріали, зроблені за допомогою БПЛА та що стосуються їх виробництва.
ГУР закликає не публікувати фото і відео застосування безпілотників
ГУР закликає не публікувати фото і відео застосування безпілотників

Головне управління розвідки Міністерства оборони України закликає не публікувати фото і відео застосування БПЛА, а також знімки з виробництва.

«Для найбільш ефективного нищення ворогів та найшвидшої деокупації українських територій Головне управління розвідки Міністерства оборони України звертається із закликом — призупинити публікацію будь-яких фото- та відеоматеріалів, зроблених за допомогою БПЛА та їхнього застосування без відповідних погоджень!» ідеться в повідомленні.

Воєнна розвідка просить не оприлюднювати текстових, фото- й відеоповідомлень, які стосуються часу, місця та особливостей роботи і виробництва безпілотників.

«Непорушна єдність та злагодженість дій суспільства та армії України під час війни вже засвідчили нашу здатність чинити ефективний опір агресивному ворогу, вводити ворожі війська в оману і, зрештою, завдавати загарбникам важких втрат.

Настав час зробити їх критичними! Нині Україні потрібна тотальна тиша про нашу роботу в повітрі, щоб вигнати ворога з нашої землі!» — пише ГУР.

Нагадаємо, напередодні Міністерство оборони України вкотре закликало громадян не публікувати в режимі реального часу фото й відео позицій та пусків ракет української протиповітряної оборони.

Раніше Повітряні сили попередили про кримінальну відповідальність для телеграм-каналів, які публікують інформацію про рух російських ракет та дронів і збиття їх українською ППО. Цією інформацією може скористатися Росія під час планування наступних атак.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

Повітряні сили ЗСУ також заявляли, що не розповідатимуть українським та закордонним ЗМІ про роботу протиповітряного щита країни.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що у відкритих джерелах криється певна небезпека, адже вороги іноді швидше дізнаються інформацію з українських відкритих джерел, ніж їм доповідають їхні ж спецслужби.

Нагадаємо, 21 березня 2022 року в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а ще облич військовослужбовців ЗСУ. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Фото: ГУР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1042
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду