Міноборони закликало не фіксувати на фото й відео роботу української ППО

Міноборони закликало не фіксувати на фото й відео роботу української ППО

17 Травня 2023
1503
17 Травня 2023
12:54

Міноборони закликало не фіксувати на фото й відео роботу української ППО

1503
Росіяни використовують таку інформацію для розвідки, прокладання маршрутів ракет в обхід ППО, а також завдання ударів по самих засобах ППО.
Міноборони закликало не фіксувати на фото й відео роботу української ППО
Міноборони закликало не фіксувати на фото й відео роботу української ППО

Міністерство оборони України вкотре закликало громадян не публікувати в режимі реального часу фото й відео позицій та пусків ракет української протиповітряної оборони.

Готуючись до ракетних атак, росіяни використовують повітряну, наземну агентурну розвідку, вивчають соціальні мережі українських користувачів, різноманітні пабліки, нагадали у пресцентрі Міноборони.

Міністерство закликає громадян не публікувати в режимі реального часу:

  • фото і відео пусків ракет української протиповітряної оборони;
  • фото і відео позицій українських засобів ППО;

Також у Міноборони закликають не ділитися думками, яка українська зброя і де може стояти та які об’єкти прикривати, скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули тощо.

Росіяни використовують таку інформацію для розвідки, прокладання маршрутів застосування ракет для обходу української ППО,  корегування та завдання ударів по самих засобах ППО, пояснили в Міноборони.

Нагадаємо, правоохоронці встановили особи шістьох киян, які незаконно поширювали відео роботи протиповітряної оборони під час масованої російської атаки на Київ 16 травня. СБУ також заблокувала роботу приватних онлайн-камер, які автоматично зафіксували роботу ППО. Доступ до відзнятих файлів мало широке коло користувачів, які виклали їх у ютубі.

Раніше Повітряні сили попередили про кримінальну відповідальність для телеграм-каналів, які публікують інформацію про рух російських ракет та дронів і збиття їх українською ППО. Цією інформацією може скористатися Росія під час планування наступних атак.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

Повітряні сили ЗСУ також заявляли, що не розповідатимуть українським та закордонним ЗМІ про роботу протиповітряного щита країни.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що у відкритих джерелах криється певна небезпека, адже вороги іноді швидше дізнаються інформацію з українських відкритих джерел, ніж їм доповідають їхні ж спецслужби.

Нагадаємо, 21 березня 2022 року в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а ще облич військовослужбовців ЗСУ. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Фото: «Армія inform»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1503
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду