Петиція про звільнення міністра Ткаченка набрала необхідні 25 тисяч підписів

Петиція про звільнення міністра Ткаченка набрала необхідні 25 тисяч підписів

2 Червня 2023
6353
2 Червня 2023
10:47

Петиція про звільнення міністра Ткаченка набрала необхідні 25 тисяч підписів

6353
Автор петиції вважає, що Олександр Ткаченко «спричинив стагнацію в культурній сфері, не дотримав слова, привселюдно осквернив пам'ять всіх загиблих Героїв України та проявив крайню зневагу до них».
Петиція про звільнення міністра Ткаченка набрала необхідні 25 тисяч підписів
Петиція про звільнення міністра Ткаченка набрала необхідні 25 тисяч підписів

Петиція на сайті Кабінету міністрів про звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка набрала необхідні 25 тисяч підписів. Тепер її мають розглянути в уряді і дати відповідь автору ініціативи.

Петицію зареєстрували 7 березня, і до кінця збору залишилося ще три дні, однак необхідна кількість голосів уже досягнута. Автором петиції є Юрій Шиян.

«Просимо Прем'єр-міністра України здійснити подання до Верховної Ради України про звільнення з посади Міністра культури та інформаційної політики Олександра Владиславовича Ткаченка, у зв'язку з неналежним виконанням своїх посадових обов'язків.

"Перебуваючи на посту Міністра культури та інформаційної політики, здійснював керівництво його діяльністю таким чином, що спричинив стагнацію в культурній сфері. Недотриманням слова, привселюдно осквернив пам'ять всіх загиблих Героїв України та проявив крайню зневагу до них, до бійців, до тих, хто зараз віддає своє життя. Народ обурений політикою пана Ткаченка», — йдеться в тексті петиції.

Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформаційної політики України 4 червня 2020 року.

11 листопада 2021 року Ткаченко офіційно повідомляв, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики. Причиною відставки він називав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році. Згодом Олександр Ткаченко зазначив, що не передумав іти у відставку, але «веде переговори», однак врешті залишився на посаді.

У 2008–2019 роках Олександр Ткаченко очолював «1+1 media». У 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний депутатом Верховної Ради за списком партії «Слуга народу».

Фото: Олександр Ткаченко / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6353
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
319 дн. тому
Чи буде контржест добоої волі? Здається очикування суспільства, і не тільки в цьому випадку, перегріті. Як і очікування щодо того що Вождь Всесвіту виконає свою обіцянку не підвищувати иарифи. Наприклад старому Рінату на контряхту.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду