Олександр Ткаченко: Частка телемарафону тримається на рівні 13—15% переглядів

Олександр Ткаченко: Частка телемарафону тримається на рівні 13—15% переглядів

22 Березня 2023
4293
22 Березня 2023
15:18

Олександр Ткаченко: Частка телемарафону тримається на рівні 13—15% переглядів

4293
Міністр: Я не бачу втоми від марафону, а рівень довіри до нього не просто не падає, а досить високий.
Олександр Ткаченко: Частка телемарафону тримається на рівні 13—15% переглядів
Олександр Ткаченко: Частка телемарафону тримається на рівні 13—15% переглядів

Частка телемарафону «Єдині новини» тримається на рівні 13-15% переглядів, оскільки в цілому перегляд телебачення падає. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Марафон тримається десь на 13-15% постійних переглядів, це його частка. Але це лише в телебаченні. Крім того, на додачу ще є ОТТ-платформа, є охоплення, яке дає єдиний марафон в діджиталі, коли йде цитування. Ми не можемо говорити про те, що його перестають дивитися. Але в цілому перегляд телебачення падає», — сказав Ткаченко та додав, що попри це цифри по охопленню стабільні і він не бачить втоми від телемарафону.

Він сказав також, що за соціологічними опитуваннями, які проводить НСТУ, рівень довіри до марафону серед глядачів «не просто не падає, а досить високий».

«Я взагалі не пам'ятаю такого рівня – 75% довіри, які має марафон. Люди, які кажуть, що його дивляться постійно – 45%. А десь ще 45% кажуть, що дивляться впродовж тижня кілька разів. Так само вони дивляться його в гаджетах. Тому я не бачу втоми від телемарафону, я бачу, що всі ми втомлюємося, але тим не менше інформаційний фронт тримати потрібно», — сказав міністр.

Крім того, Ткаченко повідомив, що канали, які працюють в єдиному телемарафоні, найближчим часом отримають підтримку від держави. «Певна підтримка найближчим часом буде. Ви це побачите в публічному просторі. … Але навіть ці кошти не покриють каналам витрати на виробництво новин та утримання редакцій», — сказав міністр.

Нагадаємо, телемарафон «Єдині новини» працює з перших днів повномасштабної війни. На початку у виробництві цього загальнонаціонального інформаційного проєкту брали участь чотири комерційні медіагрупи («1+1 media», StarLight Media, «Інтер» і «Україна»), а також державний телеканал «Рада» і Суспільне. Після того, як Рінат Ахметов закрив свій медіабізнес і з пулу виробників вийшов канал «Україна», до створення «Єдиних новин» долучилася команда колишніх працівників «України» під брендом «Ми — Україна». 

Нещодавно заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що поки триває війна, телеканали не будуть скасовувати своєї участі у створенні спільного загальнонаціонального марафону.

За даними дослідження USAID-Internews, станом на листопад 2022-го телемарафон «Єдині новини» дивились 32% українців, і майже всі вони довіряли інформації телемарафону.

Про нинішний стан та проблеми марафону читайте в матеріалі Отара Довженка: Диво, що затягнулося. Телемарафон «Єдині новини» у 2022 році

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4293
Читайте також
12.02.2023 10:00
Іра Рябоштан
Денис Шабанін
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
2 191
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Met
400 дн. тому
Виродки,- все, що можна сказати про історію з телемарафоном...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду