У Киргизстані суд заборонив роботу місцевої служби «Радіо Свобода»

У Киргизстані суд заборонив роботу місцевої служби «Радіо Свобода»

27 Квітня 2023
1049
27 Квітня 2023
16:57

У Киргизстані суд заборонив роботу місцевої служби «Радіо Свобода»

1049
Суд задовольнив позов міністерства культури країни.
У Киргизстані суд заборонив роботу місцевої служби «Радіо Свобода»
У Киргизстані суд заборонив роботу місцевої служби «Радіо Свобода»

Сьогодні, 27 квітня, суд у Бішкеку виніс ухвалу про заборону роботи в Киргизстані локальної служби медіакорпорації «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода», відомої як «Радіо Азаттик». Про це «Радіо Свобода» повідомляє на своєму сайті.

Редакція «Радіо Свобода» нагадує, 23 січня 2023 року Міністерство культури, інформації та молодіжної політики повідомило, що звернулося до Ленінського районного суду Бішкека з проханням припинити роботу «Радіо Свобода» в країні. Пізніше того ж дня суд повідомив, що розгляне запит 8 лютого.

Захист «Радіо Азаттик» незабаром після сьогоднішнього оголошення ухвали районного суду заявив, що оскаржить рішення, і наполягає, що суддя не взяв до уваги доводів, наведених у ході останнього засідання.

«"Радіо Свобода" оскаржить обурливе рішення суду... Наша історія показала нам, що коли людям потрібна правдива інформація, яку уряд цензурує, вони знайдуть способи отримати до неї доступ», — прокоментував подію президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай.

У жовтні 2022 року редакція «Радіо Азаттик» отримала вимогу влади Киргизстану вилучити програму, створену у співпраці з телеканалом Current Time («Настоящее время»). 

26 жовтня Міністерство культури, інформації, спорту та молодіжної політики Киргизстану вирішило закрити на два місяці сайт киргизької служби «Радіо Свобода». Киргизька влада також заблокувала банківський рахунок служби. Перед тим Національна телерадіокомпанія припинила трансляцію радіопередач, заявивши про буцімто технічну несправність супутникового приймача.

До цього редакція відмовилася видалити зі своїх сайтів кадри сутичок на киргизько-таджицькому кордоні. Міністерство культури Киргизстану стверджувало, що в цьому відеоролику нібито було односторонньо викладено позицію Таджикистану.

Керівництво медіакорпорації розцінило крок влади у Бішкеку як переслідування вільних ЗМІ, що підриває демократію в Киргизстані.

Фото: Mike Dudin / Unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1049
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду