ЄС роздумує над санкціями проти балканського мовника Russia Today

ЄС роздумує над санкціями проти балканського мовника Russia Today

24 Квітня 2023
967
24 Квітня 2023
08:52

ЄС роздумує над санкціями проти балканського мовника Russia Today

967
Russia Today Balkans почав мовлення сербською торік у листопаді і вів трансляцію лише онлайн. У грудні його заблокували в ютубі.
ЄС роздумує над санкціями проти балканського мовника Russia Today
ЄС роздумує над санкціями проти балканського мовника Russia Today

Європейський Союз розглядає можливість запровадження санкцій проти російського державного сербськомовного ЗМІ Russia Today Balkans. Про це повідомляє балканська служба «Радіо Свобода» з посиланням на дипломатичні джерела.

За даними джерел, Європейська комісія перебуває в процесі підготовки нового пакета санкцій проти Кремля через агресію проти України. До попереднього списку нових санкцій також входить «розширення списку ЗМІ, мовлення яких заборонено, включно з Russia Today Balkans».

Російський державний канал Russia Today (RT) почав мовлення сербською мовою в листопаді 2022 року. Новий канал Russia Today Balkans вів трансляцію лише онлайн. У грудні 2022 року YouTube заблокував канал балканського підрозділу RT Balkan.

Нагадаємо, 2 березня Євросоюз заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на своїй території. Такі заходи запровадили у відповідь на військову агресію Росії проти України. Наразі телеканал Russia Today заборонили в КанадіВеликій Британії, Швейцарії, Австрії та інших країнах.

У травні в ЄС відключили ще три російські пропагандистські канали — Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta.

Крім того, ще 1 березня відеосервіс YouTube заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.

Однак, попри санкції ЄС, канал RT France — французька дочірня компанія пропагандистської медіакомпанії Russia Today — продовжував виробляти контент зі свого бюро в Парижі, який транслювався в африканських франкомовних країнах. RT France також залишався доступним в інтернеті.

Лише в січні 2023 року Франція заморозила кошти каналу RT France, наприкінці лютого RT France подав заяву про банкрутство, і у квітні французький суд офіційно визнав франкомовний відділ RT банкрутом.

За даними нью-йоркської компанії NewsGuard, у лютому 2023-го, попри заборону, контент забороненого російського пропагандистського видання RT надалі розміщувався на різних каналах YouTube.

Ілюстрація: politico.eu

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
967
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дмитро
369 дн. тому
А які ще раша тудей збереглись в Європі? Блять немає слів...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду