detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
24.04.2023 08:52
ЄС роздумує над санкціями проти балканського мовника Russia Today
ЄС роздумує над санкціями проти балканського мовника Russia Today
Russia Today Balkans почав мовлення сербською торік у листопаді і вів трансляцію лише онлайн. У грудні його заблокували в ютубі.

Європейський Союз розглядає можливість запровадження санкцій проти російського державного сербськомовного ЗМІ Russia Today Balkans. Про це повідомляє балканська служба «Радіо Свобода» з посиланням на дипломатичні джерела.

За даними джерел, Європейська комісія перебуває в процесі підготовки нового пакета санкцій проти Кремля через агресію проти України. До попереднього списку нових санкцій також входить «розширення списку ЗМІ, мовлення яких заборонено, включно з Russia Today Balkans».

Російський державний канал Russia Today (RT) почав мовлення сербською мовою в листопаді 2022 року. Новий канал Russia Today Balkans вів трансляцію лише онлайн. У грудні 2022 року YouTube заблокував канал балканського підрозділу RT Balkan.

Нагадаємо, 2 березня Євросоюз заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на своїй території. Такі заходи запровадили у відповідь на військову агресію Росії проти України. Наразі телеканал Russia Today заборонили в КанадіВеликій Британії, Швейцарії, Австрії та інших країнах.

У травні в ЄС відключили ще три російські пропагандистські канали — Rossiya 24, TV CENTER International, RTR Planeta.

Крім того, ще 1 березня відеосервіс YouTube заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.

Однак, попри санкції ЄС, канал RT France — французька дочірня компанія пропагандистської медіакомпанії Russia Today — продовжував виробляти контент зі свого бюро в Парижі, який транслювався в африканських франкомовних країнах. RT France також залишався доступним в інтернеті.

Лише в січні 2023 року Франція заморозила кошти каналу RT France, наприкінці лютого RT France подав заяву про банкрутство, і у квітні французький суд офіційно визнав франкомовний відділ RT банкрутом.

За даними нью-йоркської компанії NewsGuard, у лютому 2023-го, попри заборону, контент забороненого російського пропагандистського видання RT надалі розміщувався на різних каналах YouTube.

Ілюстрація: politico.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY