Російського пропагандиста Красовського заочно судитимуть в Україні

Російського пропагандиста Красовського заочно судитимуть в Україні

17 Серпня 2023
888
17 Серпня 2023
20:15

Російського пропагандиста Красовського заочно судитимуть в Україні

888
Раніше йому вже призначили п'ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Російського пропагандиста Красовського заочно судитимуть в Україні
Російського пропагандиста Красовського заочно судитимуть в Україні

Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора російського пропагандистського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського за фактами публічних закликів до геноциду. Про це йдеться на сайті відомства.

Як відомо, у жовтні минулого року під час інтерв’ю з російським письменником-фантастом Сергієм Лук’яненком пропагандист публічно закликав топити і спалювати українських дітей. Цей сюжет вийшов у телевипусках Russia Today, на власних каналах Красовського  ютубі й телеграмі, які налічують декілька сотень тисяч підписників. 

Репліка була пов’язана з розповіддю Лук’яненка, як у 1980 році на Закарпатті «російськомовні діти з російськими прізвищами розповідали, що Україна окупована москалями». На це Красовський сказав: «А прямо топити потрібно було таких дітей, прямо в тисині, там, де плине кача. Прямо топити, топити». 

За публічного обвинувачення прокурорів Офісу генпрокурора Красовського визнали винним у публічних закликах до геноциду та насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ч. 2 ст. 442; ч. 3 ст. 109 КК України). Йому призначили п'ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ще в червні 2022-го слідчі Служби безпеки України повідомили Красовському про підозру за заклики до геноциду та оголошували про заочний суд. Його також внесли до санкційного списку ЄС. 

Цьогоріч Служба безпеки поінформувала, що задокументувала нові злочини ексдиректора з мовлення російського пропагандистського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського. На підставі цих фактів пропагандисту повідомили про нову підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду — діяння, умисно вчиненого з метою повного або часткового знищення національної та етнічної групи шляхом позбавлення життя членів такої групи). 

17 липня міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про запровадження нових санкцій у відповідь на спроби Росії знищити українську національну ідентичність. Серед тих, хто потрапив під санкції, був і Красовський.

Нещодавно Офіс генпрокурора також повідомив про підготовку всіх необхідних документів для оголошення пропагандиста у міжнародний розшук.

Фото: RFE

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
888
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду